Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ksenony do VIII 4d

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Ksenony do VIII 4d

Cześć, to mój pierwszy post na forum

Posiadam honde 4d 1.8 - fajne bezawaryjne autko, ma 10 lat na karku i zapowiada się, że w rodzinie jeszcze troszkę zostanie.

Chciałbym usprawnić nieco samochód, a właściwie pozbyć się jego jednej z głównych bolączek - słabego oświetlenia. Jeżdżę na OEMowych żarówkach.

Zastanawiam się nad h7 Ring'a - wygrywają jakieś tam konkursy, ale to dalej halogeny. A jak jest z xenonami? Trafiłem na strony www firm które robią tzw. retrofity. Ale oponie o homologacji są różne i o oślepianiu innych uczestników ruchu drogowego również. Widziałem, że wyższe wersje honbdy 4d miały w standardzie xenony.

Czy da się gdzieś dostać całą lampę z xenonem, autopoziomowaniem itd? Może być orginalna hondy lub dobry zamiennik. Szukając w internecie (niestety nie jestem dobry w wyszukiwaniu części) trafiałem tylko na zamienniki lamp halogenowych. Jeśli nie to co - szukać na allegro z rozbitka?

Wstawienie zestawu spryskiwaczy to nie jest problem - na rynku są te uniwersalne.

Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za pomoc.

Standardowy układ poziomowania ma 2 czujniki (na przednim i tylnym zawieszeniu). Typowe zestawy akcesoryjne nie mają ani spryskiwaczy ani poziomowania więc jak to ma być zrobione zgodnie z przepisami, to musiałbyś szukać całego używanego, oryginalnego zestawu. Do sedana będzie ciężko, niestety dużo mniej popularny niż UFO. Sama przekładka to sporo roboty. Ja bym więc temat odpuścił skupiając się na poprawie tego co jest: lepsze żarówki i polerowanie "szkła" lampy jak jest zmatowiałe. W moim poliftowym sedanie światła świecą nieźle jak na zwykłe żarówki (dobry rozkład, zasięg i barwa światła) może przed liftem było gorzej.

Pozdrawiam
    Łukasz

Comment

Zamieszczone przez wrogu Zobacz posta

Chciałbym usprawnić nieco samochód, a właściwie pozbyć się jego jednej z głównych bolączek - słabego oświetlenia. Jeżdżę na OEMowych żarówkach.
      Na początek spróbuj zmienić standardowe żarówki na coś lepszego, na pewno zobaczysz różnicę na plus. Ja zmieniłem zwykłe sylvanie na osram night breaker unlimited - używam tych żarówek w trzecim aucie (wcześniej były H4, H7 teraz HB4) No właśnie, pisałeś coś o H7 - w naszych sedanach, w przeciwieństwie do UFO są żarówki HB4 do świateł mijania.

Comment

Working...
      X