Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak konkretnie działa auto stop w hybrydzie (IMA) VII i VIII generacji?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Co jest ryzykowne w przypadku, o którym piszesz? Pytam z ciekawości.
    Również rozważałem różne elektryki, ale szukałem czegoś w niższym pułapie cenowym. Od CityEl, przez "trojaczki", do włożenia własnych, lepszych akumulatorów do Saxo lub 106. Na razie sobie odpuściłem.

Comment

Używany elektryk po gwarancji na baterie to duże ryzyko bo jak padną to auto nie ruszy wcale w odróżnieniu od hybrydy która tylko będzie słabsza.
      Honda Hybrid 3,4L/100km
      sigpic
      https://www.civicforum.pl/showthread...979#post323979

Comment

Dawno mnie tu nie było. Co do baterii w elektrykach, to one nie padają, a powoli tracą swoją pojemność wraz ze wzrostem ilości cykli ładowania. Jest to zazwyczaj tak zaprojektowane, że nawet nie uszkadzają się pojedyncze moduły. Natomiast w Hondzie się psują z powodu tego jak są zaprojektowane, a stało się to pewnie dlatego, że bateria nie jest kluczowym elementem jak w samochodzie elektrycznym.

Zdecydowałem się jednak na Toyotę Prius I, a to dlatego, że to tańszy i bardziej pociesznie wyglądający samochód, a takie lubię. Głównie jednak dlatego, że praca napędu hybrydowego podoba mi się bardziej niż w Hondzie. Dużo więcej jedzie się na samym silniku elektrycznym i znacznie częściej jest on wykorzystywany, czego w Hondzie mi brakowało. No i ma składane tylne siedzenia.

Comment

Working...
        X