Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Lusterka do Hani 8 z UK - konieczna wymiana wkładów?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Lusterka do Hani 8 z UK - konieczna wymiana wkładów?

Mam do Kolegów (i Koleżanek) pytanie. Mam tą "Czarną Hankę" 8 hatch z UK. Będę chciał ją zarejestrować i jeździć z kierownikiem po prawej :-). Trochę jeszcze mam przy niej roboty (lampy, spojler przód, listwa, grill), ale czekam na jakąś "ludzką temperaturę" w garażu (kwiecień-maj) i będę działał. Póki co, zbieram części. Ale do brzegu... to pytanie raczej do "prawych kierowców" : czy muszę wymieniać wkłady lusterek (1-szy przegląd rejestracyjny i ogólnie potem pragmatyka jazdy). Przecież nie robię przekładki kierownicy i konsoli (wtedy wiadomo, że trzeba). Będę jeździł jak anglik i widział jak anglik przez lusterka boczne. Właśnie jak bym dał wkłady europejskie, to by mi pewnie zakresu zbrakło na regulacji siedząc "po angielsku" po prawej. Ma to sens? Bo już zgłupiałem od "dobrych rad wujka Google". Kto jeździ po prawej, kto rejestrował - b.proszę o wypowiedzi. Aaaa... jeszcze jedno: czy "COŚ" będę musiał robić z tylnymi światłami, żeby je do Europy "przekonać"? Pozdrawiam - Artur K. ze Zgorzelca.

Faktycznie, włączyłem wczoraj tylne p.mgielne i mi się prawe zapaliło (OK, bo auto z UK), a nie lewe. Pytanie: da się "to" przełożyć na lewą. Tylko żarówka, czy oprawka, czy może cały wkład? Kable są pociągnięte też na lewo, czy tylko do prawej? Jeszcze tam nie zaglądałem. W co mam się zaopatrzyć? Robił to już ktoś? Napiszcie, proszę. Pozdrawiam. Artur K. ze Zgorzelca.
    Last edited by ONEMAN; 11-03-2018, 11:28.

Comment

Skoro można auta rejestrować z kierownicą po prawej stronie, to są jakieś wytyczne które wymagają przerzucania świateł oraz lusterek? Raczej nie kojarzę.
      Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

Zamieszczone przez Butler Zobacz posta
        Skoro można auta rejestrować z kierownicą po prawej stronie, to są jakieś wytyczne które wymagają przerzucania świateł oraz lusterek? Raczej nie kojarzę.
        Owszem, są takie wytyczne.

Jeżeli masz wkłady lusterek asferyczne to teoretycznie nie musisz ich wymieniać, ale to zależy na jakiego typa trafisz na przeglądzie.
        Lampy przednie także masz obowiązek wymienić przed rejestracją i wizytą w SKP. Jeżeli masz lampy Xenon’owe to można je przerobić, jeśli nie, to musisz kupić europejskie. Tylnich nie musisz ruszać.
        FK2 R18A2 Crystal Black Pearl NH-731P by-Faraam

Comment

OK, dzięki serdeczne. Tylnych nie ruszać, jasne. Mam xenony przód, ale już EU kupiłem x2. Wolałem kupić, niż się gęgać przed "miśkiem" za strzałki i opisy na nich. A światełko p.mgielne po prawej przejdzie, bo o to głównie mnie głowa boli ;-)? Pytam, bo gdyby był zonk na 1-szym podejściu na SKP, to 2x bym musiał za lawetę becalować $$ :-}. Pzdr. A.K. Z-c

Comment

Nie doszukałem się więcej wymogów w prawie oprócz lamp przednich i lusterek.
            FK2 R18A2 Crystal Black Pearl NH-731P by-Faraam

Comment

Working...
            X