Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Filtr/mata na plastik osłaniający pod schowkiem aby dostać się do filtra kabinowego

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Filtr/mata na plastik osłaniający pod schowkiem aby dostać się do filtra kabinowego

Czołem,

wymieniając filtr kabinowy trzeba od strony pasażera zdjąć "maskownicę" czy jak to poprawnie nazwać?
    No i właśnie o ten płat plastiku chodzi, u siebie mam sam plastik, a widzę, że na filmach ludzie mają "matę" na ten plastik nałożony.
    Czy ktoś forumowiczów wie gdzie mogę kupić taką matę?

Jeżeli źle coś nazwałem, mile widziana korekta.

Chodzi Ci zapewne o dolną osłonę schowka.
    Posłużę się fotką ze strony TRAFO

Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

Dokładnie, chodzi mi o białą część.
      Orientujecie się, gdzie to dokupić?

Comment

W sedanie wymiana filtra kabinowego jest tak prosta i nie wymaga narzędzi, otwieramy schowek, przyginamy boczki do środka tak aby spadł z zaczepów i wywala cały schowek na dwóch zawiasach, i mamy dostęp do filtra pyłkowego, wymieniamy i następnie ściskamy po bokach ten schowek i wciskamy delikatnie na miejsce i zrobione.
        4gen D15B2/VW Polo AKV/8gen R18A2/407 9HZ/8gen L13A7
        Mój samochód: http://www.civicforum.pl/showthread....AN-Civic-R18A2
        https://www.civicforum.pl/showthread...L13A7-Wiferide

Comment

@rat4 -nie chodzi mi o filtr kabinowy tylko o element z białego materiału, który pokazał @Butler. Wiesz gdzie dostać ten materiał?

Comment

Idz do sklepu budowlanego kup sobie gąbkę taką zółtą ocieplającą wytnij sobie wzór jaki chcesz, przyklej na ten czarny element i będzie po problemie. Ewentualnie zaloz sobie jakas mate wygluszajaca cokolwiek.... jesli tak bardzo Ci zalezy, zeby to miec.

Comment

Pytanie do autora tematu: odpuściłeś czy ogarnąłeś temat? Czujesz jakąś różnicę?
              U mnie też tego brakuję, a solidność montażu deski rozdzielczej w modelu, który posiadam (UFO Type-S przed liftingiem) pozostawia wiele do życzenia. Elementy, które znajdują się ponad dolną osłoną schowka są luźno zmontowane.
              Deska rozdzielcza bardzo hałasuje na nierównościach szczególnie kiedy jest mróz. Jeśli w jakimś stopniu dołożenie tej białej gąbki pomaga, to też bym sobie ją sprawił.

Comment

Working...
              X