Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda Civic Ufo 1.8 chip tuning

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Honda Civic Ufo 1.8 chip tuning

Czesc orientuje sie ktos gdzie jest jakis dobry warsztat w ktorym mozna zrobic cheep tuning do hondy , z góry mowie ze posiadam 1.8 benzyna gaz . I czy ktos wie o ile mniej wiecej zwiekszy mi konie ? Z tego co sie orientuje na youtubie jest filmik i podobna ta honda ma 153 KM a nie 140 . pozdrawiam

Nie myślałeś o Turbo?
    Nie tak dawno na sprzedaż była wersja coupe VIII z 1.8 która wg. sprzedajacego legitymowala się mocą 200KM.
    Przyrostu rzędu 10KM nie odczujesz jakoś specjalnie o ile w ogóle odczujesz.
    EX Civic FN1
    EX Civic ED7
    EX Civic EP2
    EX Civic FD7 FL
    EX Civic FN2
    EX Civic FG1
    EX Civic FD7
    EX Civic EM2
    EX Accord CL3
    EX Accord CG8
    EX Civic MB6
    EX Civic MB4
    EX Civic MB2

Comment

Zamieszczone przez matys2799 Zobacz posta
      cheep tuning
      Primo - chiptuning, żeby się z Ciebie nie śmiali

Secundo - polecam temat o tym silniku: https://www.civicforum.pl/showthread...0-KM-jaki-jest

Tertio - ten silnik nie dość, że rzadko trzyma papier (koników brakuje najwyżej kilka, niestety Nm zwykle kilkanaście), to ma w zasadzie zerowe perspektywy tuningowe istotnego wzrostu mocy (dotyczy to 8 i 9tej generacji tak samo):
      Witam. Jeżdżę już jakiś czas swoim IX genem, za niedługo rok stuknie, potem dwa i trzy lata i po gwarancji. Auto mi się podoba i szczerze mówiąc myślę żeby poddać je jakiemuś tunningowi. Nie mam na myśli oklejenia szyb folią i dołożenia diod pod progami. Mowa o tunningu osiągów. Jakieś turbo, kompresor, zmiana komputera. Po głowie już chodzą mi obniżające sprężynki. Budżet takiej imprezy szacuje na kilka lub kilkanaście tysięcy. Czy ktoś z kolegów ma coś interesującego do powiedzenia w

Jak chcesz poczuć różnicę, zamiast psuć auto - sprzedaj je kup cokolwiek z turbo, będą możliwości z innej bajki. Chociaż zamiast tjuningować, lepiej i długofalowo - znacznie taniej (!) i prościej - kupić po prostu coś o wymaganej mocy...

Zamieszczone przez matys2799 Zobacz posta
      Z tego co sie orientuje na youtubie jest filmik i podobna ta honda ma 153 KM a nie 140
      Filmik dotyczy 9tej generacji na amatorskiej hamowni i jest nakręcony przez dealera, któremu zależy na sprzedaży. Resztę dopowiedz sobie sam...

Zamieszczone przez Irbis Zobacz posta
      Nie myślałeś o Turbo?
      To bardzo zła rada i droga przez mękę w przypadku tego silnika. Jeżeli nie jest się maniakiem i nie urodziła się w tej budzie 5tka Twoich dzieci i za przysłowiowe Chiny Ludowe jej nie zmienisz, można osiwieć i stracić fortunę przy takiej operacji. Taniej od razu kupić turbobenzynę. Przynajmniej nie padnie po 5000km i nie będzie wymagała 40stu korekt z check engine.

Zamieszczone przez Irbis Zobacz posta
      Nie tak dawno na sprzedaż była wersja coupe VIII z 1.8 która wg. sprzedajacego legitymowala się mocą 200KM.
      To chyba pomyłka z SI.
      Last edited by Alix; 27-08-2017, 16:17.
      ............................C I V I C
      .. generacje . wersje usportowione ..silniki
      . .
      Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Working...
      X