Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Weryfikacja poduszek powietrznych w UFO

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Weryfikacja poduszek powietrznych w UFO

Nabyłem ostatnio Hondę Civic VIII g. w wersji Type S. Teoretycznie miał być to egzemplarz, który miał zarysowany bok od strony pasażera (połowa drzwi na wysokości skrzyni biegów do końca tylnej małej szyby), dlatego był on w tych miejscach malowany. W praktyce jednak prawdopodobne jest to, iż honda mogła być uderzona w ten bok. Czy jest szansa, aby sprawdzić czy poduszki powietrzne nie wystrzeliły, a jeśli miało to miejsce to czy zostały POPRAWNIE zamontowane zamienniki?

Dzwoniłem do ASO Hondy i otrzymałem informacje, że mogą podpiąć samochód pod komputer i sprawdzić, natomiast trochę poczytałem w internecie i jestem świadomy tego, że mogły być wstawione zaślepki, gdyż jest to po prostu tańsze. Czy ktoś z forumowiczów miał do czynienia z hondą po kolizji i próbował dowiedzieć się czegoś na ten temat?

Mozna samemu sprawdzić czy fizycznie jest kurtyna. Wystarczy zdjąć kawałek uszczelki przy górnej krawędzi po otwarciu drzwi. Po delikatnym odchyleniu podsufitki powinieneś zobaczyć biały podłużny kawałek "kurtyny"

Można też zdjąc uszczelkę z progu i sprawdzić czy widac spawy czy oryginalne zgrzewy

Comment

Working...
    X