Nie wiem czy temat już był ale ciągle paruje mi tylnia lewa lampa w dodatku zauważyłem że rok produkcji to 11.2007 dla sprawdzenia odkrecilem prawa lampę i tam też mam 11.2007 a produkcja jest 06.2007 co Wy na to. Jakieś pomysły na te parowanie? Jiz drugi raz odkrecam lampę susza ja dni spokoju i znowu paruje i są krople wśród. Przesyłam zdjęcia DSC_0734.jpgDSC_0733.jpgDSC_0732.jpg
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
parujace tylnie lampy
Collapse
X
-
A ja mam podobnie - niewielkie parowanie ale jest. U mnie auto garażowane, może byłoby jeszcze gorzej gdyby stało na ulicy...
Też zastanawiam się czy można to jakoś uszczelnić. Same szkła kiedy je chwycić, przesuwają się po parę milimetrów, nie są sztywno osadzone - tez nie wiem czy to norma
Comment
-
Na waszym miejscu... Kupił bym inne na Allegro. Ceny od około 10zł, chyba na klej do naprawy się więcej wyda.Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły
Comment
-
Ja widzę od 9zł bez wad, no ale jak ktoś woli powalczyć to będę tu śledzić Wasze pomysłyFront IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły
Comment
-
Tez mam podobny problem tylko z lampami na klapie bagażnika. U mnie przyczyna jest za mocno wczesniej dokrecona lampa i przycieta uszczelka. Kupilem na allegro mikrogume (spieniona guma 4mm) i jak przyjdzie to bede sie z tym bawil. Osobiscie silikonu nie polecam
Comment
-
nie wiem czy ktoś jeszcze szuka rozwiązania tego problemu ale u mnie jak wyciągałem lampę to spinka mi pękła i wymieniłem na inna ale już bez takiej okrągłej podkładeczki (uszczelki) i od tej pory też mi się zbierała para może akurat to tylko ta spinka z uszczelkąlampa.jpg
Comment
-
To akurat zbieg okoliczności i nie ma nic do rzeczy, ta uszczelka na spince słuzy temu żeby spinka nie rysowała lakieru we wnęce i tyle.
Zapamiętajcie raz na zawsze- tylne klosze lamp tyczy się to wszystkich lamp z tyłu - są sklejone ultradźwiękowo czyli jak to komuś nic nie mówi to znaczy na zasadzie łączenia cząsteczek czyli plastiku z plastikiem. Nie ma tam kleju. Po latach się to zwyczajnie rozszczelnia i paruje
ja suszyłem je na grzejniku później jak kolwiek by to nie brzmiało czyściłem rowek między korpusem a kloszem i wpuszczałem silikon bezbarwny. Było już wtedy lepiej
Comment
-
przykład: https://sonictech.pl/
"technologia ultradźwiękowa zapewnia precyzję, powtarzalność, estetykę oraz trwałość."
Jaka jest definicja trwałości wg dzisiejszych standardów ... 3 lata?..czy przesadziłem?... 2 lata?
masakra ...Kierownik Działu Diesla
Comment
Comment