Zamieszczone przez I.chmielewska
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Rozładowany akumulator i awaryjne otwieranie drzwi w VIIIgen
Collapse
X
-
Warto naprawić zamek pani I.Chbo zima sie nie skończyła.
Ja bym z powodów logistycznych nie podpinał, trzeba jakoś wleźć pod auto, pewnie zdjąć osłony, jak sie nie da wleźć na parkingu bo błoto na placu, to trzeba odholować na jakiś kanał, ciągać się po mieście lub wzywać lawete, ale imponuje mi kobieta co wie że naładować można aku podpinając krokodyla [+] do śruby [+] alternatora lub do śruby [+] rozrusznika.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Zamieszczone przez rambo7 Zobacz postaale imponuje mi kobieta co wie że naładować można aku.
Comment
-
Dzięki Koledzy
Zamieszczone przez rambo7 Zobacz postaWarto naprawić zamek pani I.Chbo zima sie nie skończyła
chyba to prawda, że człowiek się uczy na błędach, dopóki było wszystko ok, to tak jeździłam, a wystarczyło wymienić zamek i nie byłoby problemu
Ja bym z powodów logistycznych nie podpinał, trzeba jakoś wleźć pod auto, pewnie zdjąć osłony
Comment
-
... o latarce nie wspomnę, bo nawet w dzień to tam przy zamkniętej masce... ciemno jak w dupie u murzyna, więc już leżysz pod autem, jest kocyk i wsio ok, ale teraz namierz śrubę, a ta jest zakryta kapturkiem gumowym, a wiadomo że takie manewry to robi osoba wygimnastykowana tak wygibasta że rękę w "S" to potrafi zrobić by się przedostać do mocowania śruby w takim zabudowanej komorze jak Honda, to łatwizna, przecież tam wszystko jest na wierzchu, każdy kto nie grzebał to wie.
Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Tak sobie przeczytałem wątek i fajnie, że udało się w końcu otworzyć auto. Tylko zastanawia mnie jedna kwestia. To Honda ma otwierane na kluczyk drzwi tylko od strony kierowcy? Od strony pasażera już się nie da? Kurcze jak wrócę do domu sprawdzę w swojej, bo wszystkie inne auta jakie miałem to się dawało.Last edited by Elwizardos; 13-01-2017, 14:55.
Comment
-
Zamieszczone przez Elwizardos Zobacz postaTo Honda ma otwierane na kluczyk drzwi tylko od strony kierowcy? Od strony pasażera już się nie da?
...z tym że 7 t-ka przedliftem ma jeszcze wkładkę zamka w klapie bagażnika - więc od strony zadu się dostaniesz w sytuacji jakiej omawiamy,
...ale już w polifcie wkładki zamka z tyłu nie ma (oszczędzili) i jest jak w UFO 1 wkładka ... dupa blada.
Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Zamieszczone przez m26 Zobacz postato po co komplikować konstrukcję.... patrz przykład.
Kierownik Działu Diesla
Comment
-
U mnie 7gen po lifcie ma otwierany z kluczyka kufer. Tylko że nie wejdę nim raczej do kabiny bo są baterie.
Comment
-
Zamieszczone przez m26 Zobacz postaTak można ładować akumulator.
Jak ktoś ma pusto w aku,a nie ma klucza tylko pilota,to takie ładowanie go ratuje.
Comment
-
Zamieszczone przez kuntuzangpo Zobacz postaCzy otwarcie auta poprzez podłączenie aku lub prostownika do żarówki oświetlenia tablicy rejestracyjnej (+ do plusa żarówki a - do masy) jest możliwe w civicu?
Comment
-
To jest możliwe w przypadku kiedy padła bateria bo ktoś zostawił auto na światłach,ale warunek jest taki jak Grzechu napisał.
Musi to byc auto w którym wysterowanie żarówki jest bezpośrednie.
Nie radzę tez podpinać wydajnego prostownika,bo nadpali się przełącznik.
Comment
Comment