Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rozładowany akumulator i awaryjne otwieranie drzwi w VIIIgen

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez I.chmielewska Zobacz posta
    jest możliwe podładować w ten sposób akumulator na tyle żeby było możliwe otwarcie auta z pilota
    Jest możliwe nawet pełne naładowanie.

Comment

Warto naprawić zamek pani I.Ch bo zima sie nie skończyła.
      Ja bym z powodów logistycznych nie podpinał, trzeba jakoś wleźć pod auto, pewnie zdjąć osłony, jak sie nie da wleźć na parkingu bo błoto na placu, to trzeba odholować na jakiś kanał, ciągać się po mieście lub wzywać lawete, ale imponuje mi kobieta co wie że naładować można aku podpinając krokodyla [+] do śruby [+] alternatora lub do śruby [+] rozrusznika.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
        ale imponuje mi kobieta co wie że naładować można aku
        Trzeba przyznać że takie przypadki do częstych nie należą.

Comment

Dzięki Koledzy

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
          Warto naprawić zamek pani I.Ch bo zima sie nie skończyła
          Wiem, wiem... chyba to prawda, że człowiek się uczy na błędach, dopóki było wszystko ok, to tak jeździłam, a wystarczyło wymienić zamek i nie byłoby problemu

Ja bym z powodów logistycznych nie podpinał, trzeba jakoś wleźć pod auto, pewnie zdjąć osłony
          To fakt, na szczęście stoi przed domem na kostce, ale mimo wszystko to byłby spory kłopot żeby się dostać pod spód, trzeba podnośnik i jakoś zabezpieczyć dodatkowo żeby się nic nie stało przy tej operacji, i właśnie trzeba by było odkrecac też osłonę, także dużo czasu i kłopotu...

Comment

... o latarce nie wspomnę, bo nawet w dzień to tam przy zamkniętej masce... ciemno jak w dupie u murzyna, więc już leżysz pod autem, jest kocyk i wsio ok, ale teraz namierz śrubę, a ta jest zakryta kapturkiem gumowym, a wiadomo że takie manewry to robi osoba wygimnastykowana tak wygibasta że rękę w "S" to potrafi zrobić by się przedostać do mocowania śruby w takim zabudowanej komorze jak Honda, to łatwizna, przecież tam wszystko jest na wierzchu, każdy kto nie grzebał to wie .
            Kierownik Działu Diesla

Comment

Tak sobie przeczytałem wątek i fajnie, że udało się w końcu otworzyć auto. Tylko zastanawia mnie jedna kwestia. To Honda ma otwierane na kluczyk drzwi tylko od strony kierowcy? Od strony pasażera już się nie da? Kurcze jak wrócę do domu sprawdzę w swojej, bo wszystkie inne auta jakie miałem to się dawało.
              Last edited by Elwizardos; 13-01-2017, 14:55.
              Pozdrawiam Czarodziej
              Mój Szogun

Comment

Tak, tylko drzwi kierowcy. Zawsze to jedna wkładka mniej na produkcji - księgowi rządzą.

Natomiast w Golfie zamek jest jeden i dodatkowo na stałe zamaskowany zaślepką. Jak tego nie wiesz, to się nie domyślisz :/

Comment

Zamieszczone przez Elwizardos Zobacz posta
                  To Honda ma otwierane na kluczyk drzwi tylko od strony kierowcy? Od strony pasażera już się nie da?
                  tak już jest od modelu 7 gen !
                  ...z tym że 7 t-ka przedliftem ma jeszcze wkładkę zamka w klapie bagażnika - więc od strony zadu się dostaniesz w sytuacji jakiej omawiamy,
                  ...ale już w polifcie wkładki zamka z tyłu nie ma (oszczędzili) i jest jak w UFO 1 wkładka ... dupa blada .
                  Kierownik Działu Diesla

Comment

Tak mają już wszystkie auta z fabrycznym centralnym na pilota,wkładka po prawej stronie to już niedobitki.
                    Moim zdaniem to bardzo dobrze,bo skoro jest to tylko awaryjne otwieranie,to po co komplikować konstrukcję.

Comment

Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
                      to po co komplikować konstrukcję.
                      aby skomplikować życie ... patrz przykład.
                      Kierownik Działu Diesla

Comment

N chyba tylko po to

Comment

U mnie 7gen po lifcie ma otwierany z kluczyka kufer. Tylko że nie wejdę nim raczej do kabiny bo są baterie.
                          Honda Hybrid 3,4L/100km
                          sigpic
                          https://www.civicforum.pl/showthread...979#post323979

Comment

Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
                            Tak można ładować akumulator.
                            Jak ktoś ma pusto w aku,a nie ma klucza tylko pilota,to takie ładowanie go ratuje.
                            Czy otwarcie auta poprzez podłączenie aku lub prostownika do żarówki oświetlenia tablicy rejestracyjnej (+ do plusa żarówki a - do masy) jest możliwe w civicu? Widziałem filmik jak gość tak otwierał samochód z rozładowanym akumulatorem.

Comment

Zamieszczone przez kuntuzangpo Zobacz posta
                              Czy otwarcie auta poprzez podłączenie aku lub prostownika do żarówki oświetlenia tablicy rejestracyjnej (+ do plusa żarówki a - do masy) jest możliwe w civicu?
                              Żeby było to możliwe, musisz najpierw włączyć włącznik który zamyka obwód żarówki.. po za tym, obwód ten musi być bezpośrednio podpięty do akumulatora, bez elementów pośrednich- typu przekaźnik, układ wykonawczy np. na tranzystorze sterownika.. kolejna rzecz, to jeśli nawet powyższy warunek byłby spełniony, to w momencie podpięcia prostownika do obwodu żarówki rejestracyjnej, popłynął by spory prąd który prawdopodobnie spaliłby bezpiecznik w tym obwodzie.. to samo by się stało w momencie użycia zamka centralnego.
                              Moja łódka Civic..
                              Mój "klekocik" Ceed..
                              New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                              Coś na temat olejów..

Comment

To jest możliwe w przypadku kiedy padła bateria bo ktoś zostawił auto na światłach,ale warunek jest taki jak Grzechu napisał.
                                Musi to byc auto w którym wysterowanie żarówki jest bezpośrednie.
                                Nie radzę tez podpinać wydajnego prostownika,bo nadpali się przełącznik.

Comment

Working...
                                X