Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z modułem SRS - HONDA CIVIC 1.8 VIII

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Problem z modułem SRS - HONDA CIVIC 1.8 VIII

Witam. Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Hani
    Problem zaczął się gdy odebrałem autko z montażu instalacji gazowej. Zaświecił się błąd poduszki powietrznej. Pomyślałem że podczas montażu przesuwali fotele...kostka się rozłączyła itp.

Pojechałem podpiąć pod komputer i pokazuje uszkodzenie modułu SRS... Instalacja to STAG qBOX i jak zapewniają nie ingeruje się w żadne systemy. Błędu nie da się wykasować

Moduł ten podobno znajduje się pod schowkiem w środkowym tunelu, czy FAKTYCZNIE tam jest? U koleżanki zobaczyłem że przełącznik i wskaźnik w jednym ma zamontowany w POPIELNICZCE... Powiedziałem żeby i mi tak zamontowali. Teraz zerknąłem że wywiercona jest dziura i wpuszczone są kable do dołu.

Jeżeli moduł tam się znajduje to pewnie uszkodzili go przy wierceniu lub przekładaniu kabli. Czy on faktycznie tam jest??? Jeżeli tak to może ktoś wie jak rozebrać środkowy tunel żeby sie tam dostać i zobaczyć??

Kod błędu to 10-12...

Z góry dziękuję za każdą informacje. Pozdrawiam

Ten moduł ze wzgledu na zawarty czujnik , zawsze jest umieszczony centralnie-nie znam auta w którym jest inaczej.

Wątpie zeby ktos go przewiercil,ale zwarcie w jwgo wiazce jest jak najbardziej realne.

Comment

Witam. Bardzo dziękuję za odpowiedź. Zawsze jakiś trop. Co do tego że podczas instalowania instalacji gazowej coś narozrabiali to jestem pewien na 100%.
      A czy jest może gdzieś instrukcja jak krok po kroku dostać się do tego modułu?? Nie chce nic uszkodzić

I jeszcze pytanko czy mógł spalić się moduł od uszkodzonej wiązki???

Comment

moduł jest w aluminiowej obudowie, jesli cos tam wiuercili to mogli zachaczyc wiertłem o przewody lub kostę przyłaczeniową ale to bedzie widac po rozebraniu

Comment

Rozbiorę i napisze czy to to

Instrukcji nikt nie posiada jak rozkręcić ten tunel?? Nie chce nic popsuć

Comment

Gdzieś to jest już opisane przy okazji jakiegoś audio chyba,ale nie pamiętam gdzie,może ktoś podpowie.
            Uwazam że do tego instrukcja jest raczej zbędna,bo jak ktoś posiada odrobinę potrzebnych do tego zdolności,to sobie da radę bez instrukcji,a jak ma dwie lewe ręce to i z instrukcją zepsuje

Comment

TRAFO umieścił info na swojej stronie https://civic.one.pl/odnosniki/dodatki/dod._gniazdo.htm.
              Demontaż bardzo prosty.
              Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

Working...
              X