Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Skok pedału gazu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Skok pedału gazu

Witam.
    Jestem nowym użytkownikiem forum i zamierzam zakupić Honde Civic VIII gen. Oglądałem ostatnio jedną z silnikiem Diesla 2.2, bo taki chyba najbardziej bym chciał mieć. Ale nie podoba mi się jedna rzecz... mianowicie skok pedału gazu jest bardzo krótki i tu moje pytanie do użytkowników takich pojazdów czy to jest normalne? Czy w tych Civicach gaz da się wcisnąć tylko ze 2-3 cm? Aktualnie jeżdżę Mitsubishi Galantem i tam mam normalnie długi skok pedału gazu, w sumie tak jak w każdym aucie jakim jeździłem nigdy na to nie zwróciłem uwagi, a w tej hondzie od razu mi się to rzuciło że gaz ma bardzo krótki skok.
    Dziś jeszcze dla porównania jechałem też UFOkiem z silnikiem 1.4 i tam już miał skok dłuższy, czyli da mnie normalny. Bo rozumiem że nie ma różnicy między różnymi silnikami a pedałami gazu? Albo czy istnieje jakieś racjonalne wytłumaczenie takiego stanu rzeczy? Może to świadczyć o przeszłości powypadkowej? Proszę o pomoc bo nie wiem co o tym myśleć a strasznie się nakręciłem na tą Honde
    I jeszcze jedno czy może ma ktoś możliwość sprawdzenia historii pojazdu po nr VIN?
    Pozdrawiam
    Nowy_Honda

Jako nowy użytkownik Forum pominąłeś Regulamin i to widać, bo pierwsze zdanie jakie napisałeś piszemy tam gdzie jest link w Pkt 2 Regulaminu. Warto nadrobić.
    Last edited by rambo7; 10-01-2016, 18:53. Powód: Regulamin pkt 2.

sądzę że pedał przyspieszania był czymś przyblokowany, np dywanikiem..?
    Kierownik Działu Diesla

Comment

No właśnie pierwsze co sprawdzałem czy coś za nim nie ma ale niestety nic nie było. No i fakt że gdyby był dywanik to by blokował się na miękko że tak powiem a tam dociskam ewidentnie do końca do tzw dechy a skok wynosi jakieś 2-3 cm bardzo dziwne bo nie spotkałem się w żadnym aucie z tak krótkim skokiem.

Comment

Kupiłem już Civica 2.2 Diesel i chyba kwestia przyzwyczajenia, skok pedału gazu tam jest taki krótki poprostu

Comment

Working...
        X