Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Woda w podwoziu ?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Woda w podwoziu ?

Witam, dziś zauważyłem w mojej hondzie ( 2007 rok, 2.2 ctdi) że podczas hamowania w podwoziu robią sie fale z wody. Słychać i czuć, że woda obija się o jakies ranty. Na pewno to nie jest woda w drzwiach, wszystkie otwory są czyste. Podczas postoju na hamulcu trochę "pobujałem" Hanie i ewidentnie coś się zebrało w podwoziu. Ostatnio padało więc podejrzenia kieruje iż woda opadowa jakimś cudem dostała sie pod plastki. Ale to tylko moja teza. Miał ktoś juz taki problem ?? z góry dziekuje za odpowiedź

Zamieszczone przez esco89 Zobacz posta
    że podczas hamowania w podwoziu robią sie fale z wody. Słychać i czuć, że woda obija się o jakies ranty
    a skąd wiesz że to woda??? jak to sprawdziłeś?
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Nie powiedziałem, że jestem pewny czy to woda. Po prostu są to moje przypuszczenia.

Comment

podczas hamowania w podwoziu robią sie fale z wody
        Też jestem ciekaw jak to zdiagnozowałeś. Może to po prostu paliwo?
        LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
        sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

Pod przednimi siedzeniami jest zbiornik paliwa i to normalne zjawisko że jak autem zabuja to słychać chlupotanie...

Comment

Już zrekonstruowałem problem, nie jestem pewy czy to woda ale wczesniej czegoś takiego nie bylo...

Comment

w podwoziu robią sie fale z wody
              tak napisałeś , mniejsza o to .
              Jesteś na forum od niedawna i jak w przywitaniu napisałeś że to Twoja pierwsza Honda . WIęc spokojnie ...nie panikujemy i nie od razu wszczynamy alarm powodziowy .
              Tutaj mimo że dot IX gen jak w innych Markach samochodów są pewne "standardy" "felery" "niewygody" które się powielają: https://www.civicforum.pl/showthread...%9Bci-Civic-IX
              5D - Nadwozie wnętrze - tiret 5.
              4D - Nadwozie wnętrze - tiret 5.

ale wczesniej czegoś takiego nie bylo.
              masz Civica od niedawna, już ochłonąłeś z pierwszego wrażenia i zmysły zaczynają dopiero teraz działać... normalne .

Test:
              zalej bak do pełna, dokonaj hamowania .

Miłego forumowania .
              Kierownik Działu Diesla

Comment

Bak jest
                Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
                masz Civica od niedawna, już ochłonąłeś z pierwszego wrażenia i zmysły zaczynają dopiero teraz działać... normalne .

Test:
                zalej bak do pełna, dokonaj hamowania .
                Podczas dwumiesięcznego użytkowania wydaje mi się iż bym wyczuł już tą niewygode, a bak jest pełny.
                Mimo to dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam

Comment

bak jest pełny
                  nie jestem pewny ale zjawisko falowania paliwa w zbiorniku pod siedzeniem, słychać najlepiej przy 3/4 zbiornika
                  Już się do tego przyzwyczaiłem i nie zwracam uwagi.

Comment

https://www.youtube.com/watch?v=pRfgPAmCBNM tak to słychać...

Comment

Plyn do spryskiwaczy? Hanka ma duzy zbiornik na plyn..

Comment

Hania dotankowana do pełna pod korek, niestety efekt chlupotania dalej..., płyn do spryskiwaczy nie uzupełniony lecz wykonczyłem go do końca i dalej to samo. Podejrzewałem może że woda z klimatyzacji ale woda jest odprowadzana normalnie. Podczas wymiany opon wulkanizator mowił że moze to byc zapowietrzona chłodnica? czy to dało by taki efekt pływajacej podłogi ??

Comment

w takim razie załatw stetoskop i jedź do kogoś na kanał osłuchać od spodu, bo naprawdę robi się ciekawie . Woda w klimatyzacji rzecz niemożliwa w układzie klimy nie ma prawa być wilgoci a co dopiero wody .
                          Kierownik Działu Diesla

Comment

Szyberdach masz? Może jakiś wężyk odpływu się zsunął i leje woda gdzie nie powinna albo odpływy pozatykane...?

Comment

Working...
                            X