Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Części do sedana VIIIgen wersja amerykańska

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Części do sedana VIIIgen wersja amerykańska

Witam, przez chwilę nieuwagi uszkodziłem prawy przedni błotnik w sedanie wersja amerykańska, nie chcę szpachlować tylko wymienić na oryginalny używany (podróbka nie wchodzi w grę), przegadałem pełno zdjęć z allegro, wykonałem kilkanaście telefonów i nikt nie jest w stanie mi udzielić informacji czy z wersji europejskiej będzie pasował do amerykańskiej. Według mnie kształt i mocowania błotnika (po analizie różnych zdjęć) są na 99% identyczne ale jest ten mały dylemat.
    Może ktoś wie więcej na ten temat?

Zamieszczone przez rafalsky76 Zobacz posta
    Witam, przez chwilę nieuwagi uszkodziłem prawy przedni błotnik w sedanie wersja amerykańska, nie chcę szpachlować tylko wymienić na oryginalny używany (podróbka nie wchodzi w grę), przegadałem pełno zdjęć z allegro, wykonałem kilkanaście telefonów i nikt nie jest w stanie mi udzielić informacji czy z wersji europejskiej będzie pasował do amerykańskiej. Według mnie kształt i mocowania błotnika (po analizie różnych zdjęć) są na 99% identyczne ale jest ten mały dylemat.
    Może ktoś wie więcej na ten temat?
    Witaj. Właśnie mam taki sam problem i nikt nie może mi udzielić odpowiedzi na temat blach czy wersja U.S.A sedan pasują blachy z europejczyka, czy masz już jakieś wiadomości.

Comment

Części do sedana VIIIgen wersja amerykańska

Siemanko! Jestem tu nowy i dopiero poznaję forum więc proszę o wyrozumiałość..
      Jestem posiadaczem Civica VIII generacji w sedanie w wersji na US. No właśnie US.. Ostatnio wymieniałem prawy przegub bo zaczął już delikatnie strzelać. Mam rodzinę w Stanach i zamówiłem przez nich.. Ostatnio zaczął się odzywać lewy przegub.. I to bardzo mocno. Części nie dostanę od reki w sklepach motoryzacyjnych. Próbowałem z częściami od wersji sedana na EU ale nie pasują.. W serwisie Hondy powiedzieli mi 1100 zł za przegub więc podziękowałem bo w stanach za 80$ mam z półosią.
      Pytanie następujące, czy jest ktoś na forum kto też jest posiadaczem takiej wersji Civica i jak sobie radzi z częściami? Proszę o pomoc bo przez brak dostępu do części trochę mi to utrudnia funkcjonowanie.

Comment

Odkopię temat, ale chciałbym dowiedzieć się jak to jest z częściami do wersji USA ? Czy te z wersji EU nie pasują? W końcu dojrzałem do automatycznej skrzyni biegów, ale w UFO do 2009 był problematyczny I-SHIFT, więc z klasycznych automatów zostaje hybryda 1,3 lub 1,8 USA. Sedan w wersji EU z automatem prawie nie występuje. Czy użytkownicy wersji USA mogą się wypowiedzieć na temat dostępności części?

Comment

Jak chcesz sedana z USA, to części typu blacharka czy zderzaki musiałbyś kupować na litewskich szrotach. Tam mają dużo części do aut z USA. Jeżeli automat możesz mieć problem z dostępnością półosi. Reszta to to samo.
          Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
          Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.

Comment

Zamieszczone przez pablo_see Zobacz posta
            Jak chcesz sedana z USA, to części typu blacharka czy zderzaki musiałbyś kupować na litewskich szrotach. Tam mają dużo części do aut z USA. Jeżeli automat możesz mieć problem z dostępnością półosi. Reszta to to samo.
            Dzięki za odpowież

Comment

Mam prośbę: czy jakiś posiadacz sedana VIII w wersji USA mógłby się do mnie odezwać? Jestem zainteresowany zakupem tego auta, ale mam pewne obawy i wątpliwości, dlatego chciałbym je rozwiać u źródła. Próbowałem wysyłać wiadomości, ale odbiorcy często byli aktywni na forum rok lub więcej temu. Bedę wdzięczny za każdą pomoc.

Comment

Working...
              X