Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Parowanie prawego reflektora CIVIC VIII

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Parowanie prawego reflektora CIVIC VIII

Witam,

nie dawno kupiłem CIVICA VIII Type S 2008 w którym już przed moim zakupem były wymieniane xenony, gdyż oryginalne się spaliły znajduję się transformator i przewody od niego są wpuszczone do prawego reflektora i nawiercona dziura w tym plastiku, zauważyłem że właśnie ten reflektor paruję może być tego przyczyną nawiercona ta dziura?

Pozdrawiam

... bezsprzecznie!
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
      ... bezsprzecznie!
      Dziękuje za zainteresowanie, zrobiłem przed chwilą zdjęcie, jak to wygląda, czy mogę to spokojnie jakoś uszczelnić(silkon) np i zda to egzamin?
      IMG_20141030_114053.jpg

Pozdrawiam

Comment

Widać, że jakiś dobry magik tutaj grzebał. Zalep to sylikonem albo zrób bardziej profi jak dla mnie i kup gumową przelotkę do kabli.

Coś takiego:

Comment

spodziewałem się "dziurki" ..noo dziureczki .... a to jest krater nie dziura i w dodatku fatalne miejsce i sposób wykonania .... Silikon zwykły budowlany sobie nie poradzi, musisz to zakleić czymś lepszym, do tego celu nadaje się najlepiej silikon do szyb samochodowych wtedy masz gwarancje dożywotnią, podjedź do warsztatu wymiany szyb i poproś by to obsmarowali - nie ma lepszej substancji niż ten czarny silikon.
          Można użyć ewentualnie tzw kleju do szyb (podobne do silikonu w Castoramie) ale koszt około 40 zł za sztyce.
          Chodzi o to że wszystko inne po prostu sparcieje i będzie sie kruszyć po roku - to na bank.
          Kierownik Działu Diesla

Comment

Dziekuje wszystkim za czas i chęć pomocy, zakleje to narazie silikonem i zobacze czy jest jakis efekt, boje sie ze moze byc jeszcze jakis otwór, ale nic nie widze.. Mam nadzieje ze to zalatwi sprawę, jeśli tak pomyśle o czymś bardziej profesjonalnym. Pozdrawiam i dzięki wszystkim

Comment

Docelowo proponuję ten przewód w ogóle usunąć i podpiąć do orginalnego który dochodzi z instalacji do żarówki, gdzieś na dole pod lampą.
              Dziurę zalepić na stałe np. kawałkiem plastiku i "super glue".
              Jak zostawisz przewód w tej zaślepce to będziesz miał problem za każdym razem jak się przepali żarówka.
              Chyba że wsadzisz tę przelotkę, ale wtedy zostanie kwestia estetyki.

Comment

Jutro się za to zabiorę, za wszystkie rady raz jeszcze dziękuję - może będzie możliwość się odwdzięczyć.

P.s - Znakomite forum i ludzie

Comment

Jak ktoś już tak rzeźbił to prawidłowo powinien być w tym zrobionym otworze dodatkowo taki gumowy uszczelniacz coś podobnego jak kolega wyżej pisał.
                  MOJA CZARNULA - http://www.civicforum.pl/showthread....455#post240455

Comment

Working...
                  X