Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zabezpieczenie przed kradzieżą

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zabezpieczenie przed kradzieżą

Witam,
    Zastanawiam się nad pewnymi rozwiązaniami, które mają na celu utrudnienie kradzieży samochodu.
    Proszę o informację może być na PRIV - co by złodziejaszkowie nie dokształcali się - jakie zastosowaliście u siebie rozwiązania.

Zastanawiam się nad odcięciem pompy paliwowej czy paliwa nie wiem jak się to fachowo nazywa.
    Spodobały mi się patenty typu aby jechać trzeba zapiąć pasy, zablokować drzwi, wcisnąć jakiś guzik itp.
    Jakie warsztaty wykonują tego typu usługi - mam jechać do normalnego mechanika czy do elektryka czy jeszcze jakiegoś innego specjalisty?

Może macie inne propozycje - proszę o + i - takiego rozwiązania.

Zamieszczone przez owsiak22 Zobacz posta
    Jakie warsztaty wykonują tego typu usługi - mam jechać do normalnego mechanika czy do elektryka czy jeszcze jakiegoś innego specjalisty?
    Raczej takie, które specjalizują się w antykradzieżowych zabezpieczeniach samochodów.

"Zwykłego" mechanika raczej nie prosiłbym o zakładanie alarmu lub innych zabezpieczeń elektronicznych, nawet jeśli po wstępnej rozmowie stwierdził by, że sobie z tym bez problemu poradzi.

Comment

Jeśli chodzi o "dinksy" to opowiem Ci o moim jednym. Kupiłem kiedyś auto z takim czymś, wkładałeś kluczyk, odpalałeś stacyjkę ale była ciemna, żeby się zapaliła i dało się odpalić trzeba było nacisnąć wybrany guzik przy kierownicy. Podjechałem raz do mechanika bo mi się kostka stacyjki wysypała. Koleś zdjął osłonę pod kierownicą (a ja się przyglądam), "rzucił okiem", wyjął jeden kabelek, przyłożył gdzieś i auto odpaliło. minuta pięć. O "dinksie" mu nic nie gadałem. Złodzieje są znacznie lepsi.

Wiem że nie o to pytasz ale z zabezpieczeń to Autocasco albo Minicasco.
      I pamiętaj że nawet najlepiej zabezpieczone auto można zawsze odholować.
      Last edited by Gość; 13-07-2014, 18:42.

Comment

Najlepiej wziąć schemat elektryczny, mirnik, kontrolkę i samemu jakiś przełącznik zamontować w tylko wiadomym sobie miejscu w samochodzie i na jakimś obwodzie potrzebnym do odpalenia silnika to jest najpewniejsze zabezpieczenie

Joe widocznie dinks był na obwodzie przed stacyjką a podał obce zasilanie po stacyjce
        Last edited by Dawid86; 13-07-2014, 19:07.

Comment

Witam,
          Zastanawiam się nad pewnymi rozwiązaniami, które mają na celu utrudnienie kradzieży samochodu.
          Proszę o informację może być na PRIV - co by złodziejaszkowie nie dokształcali się - jakie zastosowaliście u siebie rozwiązania.
          .
          Uważasz że ktoś ci napisze jakie ma zabezbieczenie auta? Nawet na PRIV to chyba nieostrożne.

Comment

A koniec końców i tak może się skończyć jak z 2 Hondami (CRV i Civic) spod hotelu czy teatru Polonia w Warszawie w ubiegłym roku czyli....lawetą. Na kamerach monitoringu było ładnie widać jak wciągali.
            AC musi być żeby spać spokojnie.
            Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

Ten kto nie che pisać nie napisze. Ja chciałem się tylko dowiedzieć gdzie takie utrudnienie dla złodzieja zamontować. Wieże że złodzieje są zawsze o krok przed twórcami zabezpieczeń ale chodziło mi o to aby złodzieja spowolnić lub zniechęcić.
              Jeżeli jest zlecenie na auto to nawet jakbym wsadził do niego psa ludojada i stał przy aucie z giwerą to i tak mi je zaje.... Zabezpieczenie ma służyć zniechęceniu "złodziejaszka" który przechodząc obok mojego auta stwierdzi, że sobie je buchnie.
              chciałbym zamontować co najmniej dwa dodatkowe utrudniania i zależy mi na informacji jakie polecacie bo np. żeby złodziej je obszedł straci np: 5 minut a przy innym 10 sekund mu wystarczy. Nie wiem w jakich warsztatach się takie zabezpieczenia montuje.
              Sam jestem noga więc nic nie zrobię osobiście a oddawać auto to Pana Zdzisia też się boję bo się może okazać że sam auta nie odpalę bo się coś zdu...
              Autocasco oczywiście jest i będzie

Comment

Ten kto nie che pisać nie napisze. Ja chciałem się tylko dowiedzieć gdzie takie utrudnienie dla złodzieja zamontować. Wieże że złodzieje są zawsze o krok przed twórcami zabezpieczeń ale chodziło mi o to aby złodzieja spowolnić lub zniechęcić.
                Jeżeli jest zlecenie na auto to nawet jakbym wsadził do niego psa ludojada i stał przy aucie z giwerą to i tak mi je zaje.... Zabezpieczenie ma służyć zniechęceniu "złodziejaszka" który przechodząc obok mojego auta stwierdzi, że sobie je buchnie.
                chciałbym zamontować co najmniej dwa dodatkowe utrudniania i zależy mi na informacji jakie polecacie bo np. żeby złodziej je obszedł straci np: 5 minut a przy innym 10 sekund mu wystarczy. Nie wiem w jakich warsztatach się takie zabezpieczenia montuje.
                Sam jestem noga więc nic nie zrobię osobiście a oddawać auto to Pana Zdzisia też się boję bo się może okazać że sam auta nie odpalę bo się coś zdu...
                Autocasco oczywiście jest i będzie
                Jak chcesz znięchęcić zwykłych osiedlowych złodziejaszków to zastosój proste zabezpieczenia mechaniczne.Jakieś blokady kierownicy,pedałów czy skrzyni biegów.Było kiedyś tego w sprzedaży.Blokadę skrzyni biegów zamontuje ci warsztat.Proste urządzenie a zdaje egzamin.Te aby "obejść" trzeba ciąć lub w inny sposób zniszczyć.A to wymaga czasu,narzędzi i robi hałas.A i złodziejaszkowi nie opłaca się pomęczyć.Pójdzie do innego auta.Może tylko ze zlości zniszczyć auto.Po drugie osiedlowy złodziej raczej nie obejdzie immobilizera.Profesjonalny złodziej jak już sam stwierdziłeś i tak ci auto "zje". Tutaj jedynym sposobem jest rekompensata skradzionego auta w postaci dobrego AC.Fakt,drogi to interes ale nie ma nic darmo.Takie jest moje zdanie.
                Aha,przypomniałem sobie że kiedyś w TVN Turbo reklamowali jakąś blokadę kierownicy.Nazywao się to Zeder, czy jakoś podobnie.
                Last edited by jacek65; 15-07-2014, 15:03.

Comment

Fachowca od autoalarmów poszukaj tutaj:

Comment

ZEDER!
                    Noi mamy chyba najlepszą odpowiedź na ten temat.
                    Chociaż Civiki zajmują daleką pozycję na liście aut najczęściej kradzionych w 2013 (prócz Warszawy - tam są w czołówce),
                    to jest chyba najlepsze zabezpieczenie, o jakim czytałem.
                    Firma chwali się niezawodnością i niemożliwością sforsowania takiego zabezpieczenia.
                    sigpic
                    UFO, 1.8 Sport
                    Chcesz instrukcję serwisową? Mam ją tu

Comment

Ja się zastanawiałem nad Bear Lock, koszt z montażem jakies 550-600 zł (w zewnętrznej firmie), ale wcześniej zasięgnąłem opinii serwisanta z ASO i w takiej zwykłej rozmowie dosyć niechętnie odnosił się do tego pomysłu - więc póki co dałem sobie spokój.
                      Mimo wszystko AC chyba najlepiej pozwala spokojnie spać
                      R18A2

Comment

Zamieszczone przez Pawisio Zobacz posta
                        ZEDER!
                        Noi mamy chyba najlepszą odpowiedź na ten temat.
                        Chociaż Civiki zajmują daleką pozycję na liście aut najczęściej kradzionych w 2013 (prócz Warszawy - tam są w czołówce),
                        to jest chyba najlepsze zabezpieczenie, o jakim czytałem.
                        Firma chwali się niezawodnością i niemożliwością sforsowania takiego zabezpieczenia.
                        Raczej nie mam zaufania do firmy która w reklamie pokazuje jak działa zabezpieczenie. W Warszawie to kradną chyba w rejonie komendy głównej policji.Czytałem niedawno że tam giną auta popularnej japońskiej marki.No chyba że chodzi o Toyotę.Tak czy inaczej tam nie parkujemy naszych aut.

Comment

Multiblok

Witam,
                          co o tym myślicie ? Multiblok
                          Czy to działałoby w civic VIII ?

mod: zapraszam do działu powitalnego (2 Pkt. Regulaminu).
                          Joe.

Litości kolego ... przeczytaj chociaż Regulamin do Pkr 2... 3-ci wpis i 2 razy "witam" .... jest miejsce do przywitań !!! ... nie chcemy mieć na forum każdego Twojego wpisu z Witam ! zrób to raz i po kłopocie!
                          rambo7

Last edited by rambo7; 05-02-2015, 08:51.

Comment

Zamieszczone przez jacek65 Zobacz posta
                            W Warszawie to kradną chyba w rejonie komendy głównej policji. Czytałem niedawno że tam giną auta popularnej japońskiej marki.
                            We wspomnianym rankingu tylko w Warszawie na pierwszym miejscu królowała właśnie Civic UFO lub nowsza generacja (już nie wiem). Inne regiony Polski to standardowo VW, Audi albo Skoda.

Co do ZEDERa, niby i pokazują, jak działa. Ale czy na pewno pokazali wszystko?
                            Nie pokazują mechanizmu zamka, tylko jego teoretyczne działanie (tak myślę )
                            sigpic
                            UFO, 1.8 Sport
                            Chcesz instrukcję serwisową? Mam ją tu

Comment

Working...
                            X