Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Instrukcje/manuale serwisowe do VIII gen

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Instrukcje/manuale serwisowe do VIII gen

Witam mam civica ufo type-r poszukuje instrukcji serwisowej nigdzie nie ma może coś wiecie dziękii
    Last edited by Alix; 11-05-2014, 12:08.

Tu masz do ściągnięcia ogólną dla 8gen na IE (ponad 200MB) https://hondatech.info/downloads/Auto/Manuals/Civic/

edit:
    Strona przestała działać, wrzuciłem więc serwisówkę VIIIgen na Dropbox'a
    Proszę bardzo
    https://www.dropbox.com/s/9n1mvgv7x6...sh%29.rar?dl=0
    Last edited by Butler; 28-01-2016, 21:14.
    Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

Honda civic Haynes repair manual 2001-2010

Witam.
      Czy posiada ktoś książkę s tytułu w pdf ?

Dokładnie chodzi mi o tą.
      Repair and maintain your vehicle yourself with Haynes, Chilton, and Clymer manuals. Our Online, digital, PDF and print DIY manuals are world renowned and cover all popular vehicles including cars, motorcycles, tractors, marine, ATVs, and many more.

Jest ona tylko w języku angielskim i nie mogę jej znaleźć nigdzie w Google.
      Może ktoś ma wersje papierowa i powiedziałby mi czy w niej też jest manual do wersji europejskiej Civic VIII ?
      Z góry dzięki

Edit:
      Powitany
      mod. Zapraszam do działu powitalnego.
      Last edited by barthezo; 02-03-2015, 19:30. Powód: Regulamin pkt. 2

Comment

Ja mam wersję papierową, podobnie jak i do IV gen Niestety, nie ma w niej opisu wersji hatchback; sedan europejski różni się głównie stylistycznie, poza tym tradycyjnie mechanicznie w Civicu jest wielka unifikacja (poza silnikiem 1.4 który jest zapożyczony z Jazza tylko do wersji EU, a także diesla, bo poza naszym rynkiem nikt takowych praktycznie nie kupuje) więc pewne rzeczy dotyczące silnika itp. są mocno analogiczne. Natomiast sam Haynes... no jest może lepszy od naszych wydawnictw WKŁ, ale robiłeś coś kiedyś z niego? Niestety im do nowszego auta tym mam wrażenie bardziej "po łebkach". Szczerze to serwisówka (znajdziesz do tej generacji na Forum) jest o niebo czytelniejsza...
        ............................C I V I C
        .. generacje . wersje usportowione ..silniki
        . .
        Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

A mógłbyś mi dać linka do tej serwisowki?
          Kiedyś coś ściągnąłem ale nie chciało mi się wogole włączyć. Z góry dzięki

Comment

Połączyłem utworzony wątek z drugim bliźniaczym. W drugim poście tego tematu podałem źródło instrukcji serwisowej.
            Ściągnięty plik należy nagrać na płytę lub za pomocą np. DAEMON TOOLS utworzyć wirtualny napęd.
            Odtworzyć samą instrukcję można za pomocą IE.
            Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

Zamieszczone przez Alfik79 Zobacz posta
              Witam mam civica ufo type-r poszukuje instrukcji serwisowej nigdzie nie ma może coś wiecie dziękii
              Instrukcje serwisowe do wer. 3D (FN1, FN2 i FN3) są dostępne w wersji online tutaj:

W wersji "stacjonarnej" można ściągnąć z Chomika.

Comment

Instrukcja/manual dla Hondy VIII

Witam,
                czy ktoś dysponuje i mógłby się podzielić instrukcją obsługi Hondy Civic VIII 1.8 140KM (3-drzwiowa) w wersji PL albo chociaż EN? Oczywiście w PDF Szukałem w internecie, ale wszystkie linki są padnięte.
                Ewentualnie PDF w stylu "Sam Naprawiam" też by był bardzo pomocny.

Comment

Podbijam temat. Wspomoże ktoś instrukcją? Bo nie potrafię zrozumieć wszystkich opcji w tym aucie

Comment

a czemu nie pasuje tobie wersja PDF z linka we wpisie nr #2? ..otwiera się, zapisuje, jest w pdf. co tam jest nie tak, w tej instrukcji że ta nie pasuje tobie?
                    Kierownik Działu Diesla

Comment

rambo7, faktycznie działa. Wcześniej klikałem na linki w pracy i nie chciało się załadować, ale z domu ściągnąłem obraz płyty. Dziękuję za pomoc

Comment

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
                        a czemu nie pasuje tobie wersja PDF z linka we wpisie nr #2? ..otwiera się, zapisuje, jest w pdf. co tam jest nie tak, w tej instrukcji że ta nie pasuje tobie?
                        Nie wiem, co robię źle, ale mnie po otwarciu pokazują się tylko 2 strony w języku włoskim.

Comment

Niektóre serwisówki min. do Civica są do ściągnięcia ze strony www.jdmfsm.info
                          Stronka co jakiś czas się przywiesza, więc trzeba cierpliwie odczekać i co jakiś czas odświeżyć.

PS
                          Wersja online serwisówki do FN2
                          i wersja do ściągnięcia - działa tylko w IE (bez języka polskiego)

Nie wiem czy to dobre miejsce, ale może jako pomoc do serwisówki może przyda się stronka z budową silnika R18A2; link ORGINALNY i PRZETŁUMACZONY
                          Last edited by TRAFO; 14-01-2017, 16:58.

Comment

model altka do 1,8 R18A2 to: AHGA 67 firmy mitsubishi, na aukcjach tego pełno, za 100 zł kupisz dobrą używkę.
                            Last edited by rat4; 17-07-2017, 14:38.
                            4gen D15B2/VW Polo AKV/8gen R18A2/407 9HZ/8gen L13A7
                            Mój samochód: http://www.civicforum.pl/showthread....AN-Civic-R18A2
                            https://www.civicforum.pl/showthread...L13A7-Wiferide

Comment

Siema, czy ktoś na terenie Warszawy może udostępnić do skserowania pełną instrukcję do Hondy Civic VIII z 2008 r. 3D w zamian za szlachetny czteropak dowolnie wybranego piwa?

Comment

Working...
                              X