Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

W jaki sposób spuścić benzynę z baku ?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• W jaki sposób spuścić benzynę z baku ?

W jaki sposób spuścić benzynę ze zbiornika Honda Civic UFO?
    Próbowałem przez korek wlewu wężykiem z gruszką o grubości 12mm,wchodzi do pewnego momentu napotyka opór a po jego wyjęciu wężyk jest suchy.
    Może za gruby wąż? jak daleko powinien wejść? może jest inny sposób?

Pozdr.Mirek
    Last edited by Alix; 28-03-2014, 19:25.

Zobacz 8 linijek pod Twoim zapytaniem

Comment

Zamieszczone przez TRAFO Zobacz posta
      Zobacz 8 linijek pod Twoim zapytaniem
      8 linijek jest Civic sedan

Comment

instrukcja mówi że aby spuścić paliwo trzeba układ rozprężyć, można to zrobić np. odkręcając korek paliwa.
        Generalnie spuszczanie odbywa się poprzez dostęp od góry czyli tam gdzie znajduje się pływak i pompa wstępna kupa roboty.
        Upuszczanie paliwa w radykalny sposób (nie opisany przez instrukcję) - typowo - odpiąć obejmy przewodów elastycznych baku - od spodu, wtedy wężyk z ręcznej pompy wejdzie.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez mirek58 Zobacz posta
          W jaki sposób spuścić benzynę ze zbiornika Honda Civic UFO?
          Próbowałem przez korek wlewu wężykiem z gruszką o grubości 12mm,wchodzi do pewnego momentu napotyka opór a po jego wyjęciu wężyk jest suchy.
          Może za gruby wąż? jak daleko powinien wejść? może jest inny sposób?

Pozdr.Mirek
          Witaj.Mam Hondę Civic sedan z 2007 roku i też miałem taki sam problem jak Ty ale tylko do pewnego momentu kiedy nie poznałem pana ,który mi pokazał jak spuścić paliwo ze zbiornika przy pomocy wężyka i gruszki.Przewód powinien mieć 14mm i końcówka ścięta ukośnie .Wkładając przewód do otworu wlewu paliwa należy tylko pamiętać aby wpychać przewód ścięciem ukośnym było od góry. Przewód ,który wchodzi napotyka na kolanko gumowe i jak jest ucięty na prosto nie ma tej siły aby pokonać opór .Ścięcie ukośne powoduje ,że opór jest mniejszy i można dalej wpychać przewód .I jeszcze jedno przy ,,gruszce,,jest jak pamiętam 8 lub 10 mm i można te różnice zredukować kupując odpowiednie kawałki przewodu . Gdy zaciągnę paliwo to na ,,redukcji,, ściągam przewód i paliwo leci samo bez pomocy już tej gruszki .Mi pomogło to i Tobie też powinno pomóc . Pozdrawiam.

Comment

A jaka powinna być długość przewodu? w UFO zbiornik jest najprawdopodobniej pod przednimi siedzeniami.

Comment

zmierz odległość od korka do baku dodaj do tego 40cm by przewód elastyczny mógł jeszcze penetrować wgłębienia w baku i gitarra .
              Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez stryjek998 Zobacz posta
                Witaj.Mam Hondę Civic sedan z 2007 roku i też miałem taki sam problem jak Ty ale tylko do pewnego momentu kiedy nie poznałem pana ,który mi pokazał jak spuścić paliwo ze zbiornika przy pomocy wężyka i gruszki.Przewód powinien mieć 14mm i końcówka ścięta ukośnie .Wkładając przewód do otworu wlewu paliwa należy tylko pamiętać aby wpychać przewód ścięciem ukośnym było od góry. Przewód ,który wchodzi napotyka na kolanko gumowe i jak jest ucięty na prosto nie ma tej siły aby pokonać opór .Ścięcie ukośne powoduje ,że opór jest mniejszy i można dalej wpychać przewód .I jeszcze jedno przy ,,gruszce,,jest jak pamiętam 8 lub 10 mm i można te różnice zredukować kupując odpowiednie kawałki przewodu . Gdy zaciągnę paliwo to na ,,redukcji,, ściągam przewód i paliwo leci samo bez pomocy już tej gruszki .Mi pomogło to i Tobie też powinno pomóc . Pozdrawiam.
                Wystarczyło samo spuszczenie paliwa? Musiałeś coś jeszcze kombinować z filtrem albo wtryskami? zakładam, że nie udało się zbiornika opróżnić do zera.
                Przed pierwszym odpaleniem dolewałeś do baku jakieś specyfiki czy autko odpaliło bez problemu?

Comment

Wystarczyło samo spuszczenie paliwa? Musiałeś coś jeszcze kombinować z filtrem albo wtryskami? zakładam, że nie udało się zbiornika opróżnić do zera.
                  Przed pierwszym odpaleniem dolewałeś do baku jakieś specyfiki czy autko odpaliło bez problemu?
                  Witaj . Nigdy nie spuszczalem do zera . Zawsze pozostawialem aby mozna bylo odpalic autko . Pozdrawiam . Waldemar

Comment

Tak, tylko chodzi mi o to czy po ropie w zbiorniku coś kombinowałeś, czy tylko nalałeś samej benzynki i silnik odpalił bez bólu?

Comment

Tak, tylko chodzi mi o to czy po ropie w zbiorniku coś kombinowałeś, czy tylko nalałeś samej benzynki i silnik odpalił bez bólu?
                      Witaj .Wtedy co nalałem ropy to zaholowany samochód do mechanika zaprzyjaźnionego i nie wiem co on dalej robił.Teraz opisuje sytuację jak spuścić paliwo gdy ktoś często jeździ po tańsze paliwo do Rosji. Sorki ,że nie odpowiedziałem Tobie jak tego chciałeś.Pozdrawiam

Comment

Jak spuścić paliwo z Hani

Witam, Tydzień temu miałem mały wypadek i Hanka niestety musi iść do kasacji W baku jest w niej ponad połowa zbiornika, macie jakieś pomysły jak to wydobyć żeby się nie straciło? 1.8 2009

Comment

W serwisówce piszą żeby wypompować przez wyciągnięty filtr paliwa.
                          Można spróbować odpiąć przewody paliwowe przy silniku i dać bezpośrednio pod akumulator pompę paliwa. Wtedy przez wężyk pompy całe paliwo ściągniesz.
                          Przez wlew nie kombinuj po spora odległość jest.
                          Ps. jaka wersja nadwozia?
                          Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

Nadwozie 5d fk2

Comment

Tu jest odpowiedz:
                              W jaki sposób spuścić benzynę ze zbiornika Honda Civic UFO? Próbowałem przez korek wlewu wężykiem z gruszką o grubości 12mm,wchodzi do pewnego momentu napotyka opór a po jego wyjęciu wężyk jest suchy. Może za gruby wąż? jak daleko powinien wejść? może jest inny sposób? Pozdr.Mirek

Edit: połączone tematy w jeden.
                              Last edited by Alix; 28-03-2014, 19:36.

Comment

Working...
                              X