Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zablokowany / zamarzający wlew paliwa

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zablokowany / zamarzający wlew paliwa

Witam, ufo roczink 2006 przemieszczam się od lipca ubiegłego roku. Ogólnie jestem bardzo zadowlony, przez ten czas przekręciłem ok 30tyś km. Jedyne co mnie denerwuje i jest problemem to zamarzający wlew paliwa. Po prostu nie mogę zupełnie pociągnąć za tę rączkę do otwierania wlewu. We wlewie paliwa mam również wlew gazu, także lipa. Na domiar złego dziś przy -13*C chciałem zatankować i troszkę mocniej pociągnąłem za rączkę i oczywiście ją złamałem- strzeliło to ucho trzymające linkę. Powiedzcie mi czy jest możliwość przesmarować jakoś tę linkę? i czy w ogóle jest sens to robić? może po prostu trzeba wymienić całą linkę? Przy plusowej temperaturze wlew otwiera się idelanie na mały dotyk.

Do tej pory śmigałem samymi daewoo i chevroletami i z taką przpypadłością się nigdy nie spotkałem.
    Last edited by Alix; 11-09-2013, 00:20.

To jest "choroba młodości" tego modelu z początku produkcji - taki jak Ty masz (2006). Była w tej kwestii akcja serwisowa, może Twój egzemplarz się nie załapał... Podjedź do ASO i popytaj, jak akcja serwisowa może nawet zrobią Ci za free po gwarancji.
    ............................C I V I C
    .. generacje . wersje usportowione ..silniki
    . .
    Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Acha, rozumiem, czyli poprostu trzeba będzie jechać do ASO i najwyżej wymienić całość - linka itp. no i mieć po prostu spokój bo tak być nie może, ja czasem tankuję dwa razy w ciagu dnia, garaż niestety mam blaszak a więc także zimno w nim prawie jak na zewnątrz.
      Dzięki.

Comment

Też miałem taki problem. Okazało się że klapka się nie otwiera, bo sprężyna wewnątrz jest za słaba. Chociaż u ciebie mogło cos jeszcze przymrozić, może uszczelkę do karoserii, nie wiem.
        U siebie poradziłem sobie wkładając kawałek gumy do zamka. Gdyby cie to interesowało to szczegóły są TUTAJ.

Comment

Dla odmiany u mnie na razie 2 x w karierze auta (mam poliftowego z 2009, już po poprawkach niby) jak przymrozi mocno to taki gumowy "kabel" który zapobiega zgubieniu korka nie obraca się wokół korka i cholernie utrudnia odkręcanie Ale przynajmniej klapka się nigdy nie zacięła
          . .
          Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

bo sprężyna wewnątrz jest za słaba. Chociaż u ciebie mogło cos jeszcze przymrozić,
            U mnie definitywnie gdziez w pancerzu zamarza linka- zupełnie nie chodzi. Ostatnio jak wszystko zamarzło a później przy ociepelniu trochę odpuściło to wlew otworzyłem ale przez chwilę nie mogłem go zamknąć. Ten fiutek co trzyma klapkę po prostu nie wyszedł. Po kilku pociągnięciach za rączkę otwierającą linka zaczęła swobodnie chodzić.....do następnego mrozu poniżej 5*C.

Dziś zamówiłem tę rączkę, którą wyłamałem, jak przyjdzie to jakoś się to wymieni i może pokombinuję jak wstrzyknąć chociażby oleju w ten pancerz linki. mam nadzieję, że uda mi się samemu wymienić tę rączkę otwierającą wlew. Pewnie jakoś trzeba sciagnąć ten boczek plastikowy bo z z tego co widzę na zdjęciach to ta rączka jest przykręcona jedną śrubą.
            Last edited by Mariusz Zawadzki; 13-01-2013, 20:07.

Comment

Jak chcesz to mam linkę z tym plastikiem do otwierania klapki wlewu od ufo 5d polift i inne części . Jesli jestś zainteresowany to pisz na [email protected]

Comment

No to właśnie zdaje mi się blokowania się linki dotyczyła ta akcja serwisowa... Naprawdę, zahacz o ASO...
                . .

Comment

Working...
                X