Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przegląd techniczny - spaliny.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Przegląd techniczny - spaliny.

Dzień dobry
    Chciałbym zapytać Was o wasze doświadczenia podczas przeglądów technicznych ,
    Kilka dni temu miałem przegląd mojej Civic VIII 2008 i facet uruchomił silnik,
    podparł kijem pedał gazu i czekał ok 5 min. Silnik wył a ten chodził w około samochodu.
    Potem zaczął mierzyć jakość spalin.
    Czy Waszym zdaniem to jest prawidłowe zachowanie mechanika, jak to się ma do uszkodzenia silnika gdy
    pracuje na wysokich obrotach tak długo ( na postoju) ?
    Pozdrawiam - ZJ

Szczerze mowiac pierwszy raz sie spotykam z taka praktyka. W swoim zyciu ze sprawdzaniem jakosci spalin podczas przegladu spotkalem sie tylko dwa razy. I to oba przypadki mialy miejsce na moje wyrazne zyczenie. Zdecydowanie proponuje zmiane warsztatu diagnostycznego.
    LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
    sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

Cześć.
      Zdecydowanie posłuchaj Majkela79. To Twój samochód i katowanie silnika przez diagnostę powinno spowodować Twoją natychmiastową reakcję. Sądzę, że szukał przeróbek wydechu ( usunięcia kata ) bo analizator spalin działa bez takich manewrów. Nie wiem jak wysokie były obroty na jakich diagnosta zablokował silnik, ale ja bym zabił już po 30 sek. nie mówiąc o 5 minutach. Do zabawy niech sobie kupi chińską podróbkę Monster Trucka :-(
      Pzdr.

Comment

Zamieszczone przez syriuszteam Zobacz posta
        Cześć.
        Zdecydowanie posłuchaj Majkela79. To Twój samochód i katowanie silnika przez diagnostę powinno spowodować Twoją natychmiastową reakcję. Sądzę, że szukał przeróbek wydechu ( usunięcia kata ) bo analizator spalin działa bez takich manewrów. Nie wiem jak wysokie były obroty na jakich diagnosta zablokował silnik, ale ja bym zabił już po 30 sek. nie mówiąc o 5 minutach. Do zabawy niech sobie kupi chińską podróbkę Monster Trucka :-(
        Pzdr.
        Dziękuję za rady. Chcę interweniować, chciałem się tylko upewnić czy to aby nie jest jakaś powszechna praktyka.
        Ja tego osobiście nie widziałem, tylko moja kamara to nagrała. Bo mam w środku rejestrator.
        Dziękuję

Comment

Working...
        X