Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czas na małe zmiany w Hondziaku (UFO-ku)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Czas na małe zmiany w Hondziaku (UFO-ku)

Witam wszystkich !!!!!!!!

Mam do Was pytanie od dawna chciałem zapytać i w końcu dowiedzieć się jakie jest "Wasze" zdanie odnośnie tuningu bardziej mechanicznego czy ktoś z Was się w to bawi ??
    Chciałbym sobie zamienić końcowy tłumik na sportowy z fajnym odgłosem "dedykowanym do naszych ufoków":

znalazłem coś takiego:

bądź:

podobno jedna z firm warszawskich potrafi robić cuda z Hondką, już nie mówiąc o chipowaniu koszty to ok.3,500 w górę "dziękuję"

Tuning aut i nowe technologie w motoryzacji. Sprawdź, jak poprawić osiągi i bezpieczeństwo swojego pojazdu.

może ktoś z Was mógłby coś polecić gdzie ewentualnie pytać się o takie części bądź jaki tłumik wybrać i gdzie wybrać???

Ale jakie części ? Ten silnik nie jest podatny na tuning mechaniczny. Nie wyciągniesz z niego dużo więcej niż masz, Tłumik możesz sobie zmienić tylko dla odgłosu silnika, nic więcej Ci to nie da. Chip - przestań - do nie diesel. Z mocą w tym aucie nic nie zrobisz bez turbiny bądź kompresora. Pozdro.

Comment

Na początku chciałem wymienić układ wydechowy: już prawie umówiłem się z firmą z łodzi która wykonuje takie tłumiki sportowe na zamówienie https://www.zastec.pl/onas.html stronka zakładu ? powiedźcie mi czy dolot wraz ze sportowym stożkiem bądź zwykły wkład sportowy coś zmieni w parametrach samochodu ?? I czy po zamontowaniu takiego dolotu nie zaszkodzę silnikowi ?

Comment

Zmieni dźwięk silnika (stożek), a o przyroście mocy zapomnij

Comment

PALUCH a co byś polecał ???

i następujące pytanie czy ktoś z Was posiada sportowy stożek z dolotem ? a może samą wkładkę? jeżeli tak to na co zwrócić uwagę i jak prawidłowo zamontować "stożek z dolotem" na co zwrócić uwagę ???

czy lepiej kupić "samą sportową wkładkę Kn" ?
          Last edited by WADE1982; 31-01-2012, 10:17.

Comment

Working...
          X