Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

czy dobra ofetra na sporta ?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• czy dobra ofetra na sporta ?

Witajcie. Jestem na etapie negocjacji z salonami, chcę civka 5D 1,8 sport i dostałem taką ofertę:
    -odcięcie zapłonu,
    -opony zimowe 17",
    -nakrętki zabezp. koła,
    -listwy boczne na drzwi,
    -taca bagażnika
    -dywaniki gumowe lub materiałowe

Razem 73400 + ubezpieczenie 1000.

Obecna cena katalogowa "po rabacie Hondy" to 72400.
    Czy Waszym zdaniem oferta, którą dostałem jest dobra ? Oczywiście chcę wydać jak najmniej, a dostać jak najwięcej Jakie zimówki dostawaliście w salonie ?
    Założę się, że za 2 miechy zimówki będą gratis, ale przecież tyle nie doczekam
    -------------------------------------------------------------------------------------
    civic VI 1.4 1996 > civic hatchback VIII 1.8 2011 > civic tourer IX 1.8 2016

Z rzeczy, które Ci zaproponowano na pewno cenne są listwy boczne i nakrętki zabezpieczające na koła. Dywaniki to chyba dają gratis i tak na dzień dobry, jak tylko dasz poznać, że się wahasz. Odcięcie zapłonu to mi się wydaje jakaś egzotyka przy alarmie i immobilaizerze w standardzie. Fachowiec i tak sobie z tym poradzi.
    Zimówki trzeba mieć, ale moim zdaniem felerem w standardzie 1,8 sport są felgi 17" + niskoprofilowe opony. Pewnie odezwą się tu zwolennicy 17" bo ładnie wygląda i pięknie trzyma się drogi, ale chyba najlepiej tych autostrad w Niemczech. Na naszych zapyziałych dziurach będziesz miał jeszcze twardszy samochód, niż to wynika z jego i tak twardego zawieszenia. Na dziurze możesz dobić tak oponę, że ją uszkodzisz nic nie krzywiąc w zawieszeniu i feldze, a opona będzie do wymiany. Wiem z praktyki bo jestem pokarany Octavią z 17" w standardzie i już 2 razy wymieniałem opony, które są bardzo drogie. Moja żona ma UFO 1,4 sport i tam są alusie 16". Też wygląda fajnie i nie ma tematu niszczenia opon. Jeśli nie jesteś miłośnikiem 17" to zagadaj czy nie wymienią Ci na 16" za dodatkowy rabat - chyba 17" są droższe i w cenie felg i opon.
    Pewnie za 2 miesiące rzeczywiście mogą dać i oponki gratis, i wyprzedaż rocznika, i czyszczenie magazynów przed 9tą generacją. No ale do tego czasu też trzeba czymś jeździć

Comment

jak dla mnie to kiepska oferta. Model w końcówce produkcji, za trzy miesiące samochód będzie miał już rok, opony zimowe 17?, niech Ci dadzą 16 razem z felgami, reszta którą zaproponowli niewiele warta. Jedyny zysk to ubezpieczenie. Poszukaj gdzie indziej.

Comment

Dzięki za odpowiedzi, zastanowię się nad zmianą na 16' + może felgi stalowe na zimę. Czy rzeczywiście lepiej zmieniać na stalowe na zimę? Mówią, że tak i nie. Z ceny, którą miałem w ofercie zeszli o 1000 w innym salonie, czyli do ceny katalogowej a reszta gratis.
        asta - ta oferta i tak jest najlepsza, jaką wynegocjowałem po rozmowach z 4 salonami: w Krakowie, Kielcach i Katowicach. Przy wyprzedażach rocznika może być większy rabat odgórny + zimówki gratis, ale to dopiero w przyszłym roku. W tym mogą tylko zimówki dodać, co i tak właśnie wynegocjowałem.
        Last edited by jaro76; 04-09-2011, 16:43.
        -------------------------------------------------------------------------------------

Comment

W zeszłym roku, na początku grudnia, odebrałem 1,4 sport. Zaczałem rozmawiać z salonami gdzieś ok. pazdziernika, na samochód czekałem ok. 3 tyg. już wówczas w ofercie były opony zimowe, od salonu wynegocjowałem podwójne dywaniki, tacę do bagażnika plus parę drobiazgów i rabat od ceny katalogowej w kwocie 1 tys. zł - w ten spsób, że za ubezpieczenie zapłaciłem symboliczną złotówkę. Generalnie stwierdziłem, że w salonach w mniejszych miastach lepiej dbają o klienta niż w dużych. Mieszkam w Trójmieście, mamy tu 3 salony Hondy, a samochodu od nich nie kupiłem. Poczekaj jeszcze 2,3 tygodnie, albo dalej negocjuj.

Comment

Wziąłem zimówki 16 + dodatkowe felgi aluminiowe, odcięcie zapłonu, nakrętki zabezpieczające, listwy boczne, dywaniki gumowe, mata do bagażnika, ma być jakiś gadżet przy odbiorze, muszę dopłacić 1000 za felgi i ubezpieczenie za 1000. Na więcej nie było szans w żadnym salonie.
            Czy ktoś jeszcze kupuje końcówkę rocznika 2011 ? Ciekaw jestem co dało radę dostać w innych miastach.

Comment

Working...
            X