Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gwarancja a wymiana szyby poza ASO

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Gwarancja a wymiana szyby poza ASO

Witam
    Niedawno szyba czołowa w mojej Hani uległa uszkodzeniu. Auto jest na gwarancji, nie mam AC, ale wykupiłem ubezpieczenie szyb. Okazało się jednak, że kwota ubezpieczenia nie pokryje kosztów wymiany w ASO. Mam pytanko: czy wymiana szyby poza ASO powoduje utratę gwarancji na całe auto?

Nie sądzę, abyś stracił gwarancję na całe auto. Jak ulegnie awarii np. podnośnik klapy bagażnika (odpukać), to nikt nie może podnosić argumentu, że nie wykona naprawy gwarancyjnej, bo wymieniałeś przednią szybę poza ASO.
    Sartek

Były: Honda Civic Type-S Plus 1.8 MT 2010 (VIII gen); Honda CR-V 2.0 MT Lifestyle 2013 (IV gen)
    Jest: Honda Civic 1.5T MT Sport Plus 2018 (X gen)

Comment

mi tez sie tak wydaje, bo co ma np. silnik do nieoryginalnej szyby... nie pomyślałem, zeby przed wykupieniem ubezp. na szyby zadzwonic do ASO i zorientować się, jaki jest koszt takiej szyby (jednak taka szyba jest najdroższa i do tego najbardziej narażona na uszkodzenia, mi uderzył kawałek gałęzi, który odłamał się pod autem jadącym w przeciwnym kierunku), wtedy ubezpieczyłbym na 3000 a nie na 2000, ale cóż, mądry polak po...

Comment

Working...
      X