Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośna praca nawiewu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Głośna praca nawiewu

Witam,

Od kilku dni nawiew w mojej Hondzie zaczął głośno pracować (niezależnie czy jest włączona klimatyzacja czy nie). Przy najmniejszej prędkości nawiewu słychać trochę, przy maksymalnej jest to nie do zaakceptowania. Terkotanie jest regularne, tak jakby coś dostało się do środka i łopatki wentylatora w to uderzały. Trudno dokładnie określić źródło hałasu, ale wydaje mi się że bardziej słychać go od strony kierowcy. Filtr przeciwpyłkowy sprawdzałem - brudny, ale nic specjalnego na nim nie było.

Gdzie dokładnie w Civicu jest wlot powietrza? Czy jest możliwe żeby coś się dostało do środka układu i hałasowało? Samochód jest na gwarancji, byłem w serwisie (D&D Wrocław) i nic nie poradzili. Zasugerowali, że jak im zostawię samochód na cały dzień to rozbiorą i sprawdzą wszystko...
    Last edited by szczepan.kuzniarz; 16-07-2011, 00:33.

Mógł wpaść przykładowo liść lub inna rzecz i wentylator o to uderza. odstaw auto niech rozbierają - innego wyjścia nie ma. Tylko licz się z kosztami jak wpadł tam liść. Bo to nie podlega gwarancji.

Comment

To znaczy, że wentylator jest przed filtrem przeciwpyłkowym? Przez filtr raczej nic większego nie przejdzie...

Comment

tak jest przed. Filtr oczyszcza powietrze, które wychodzi z wentylatora

Comment

Okazało się, że jakiś papier dostał się do wentylatora. Wyciągnęli go w ASO i - co miłe z ich strony - zrobili to w ramach usługi czyszczenia i odgrzybiania klimatyzacji.

Comment

Working...
          X