Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zawieszony pływak (OD BAKU PALIWA)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zawieszony pływak (OD BAKU PALIWA)

Witam wszytkim !!!!

Mam kolejne pytanko , po zaświeceniu rezerwy podjechałem sobie na stacje zatankowalem za 30zł - t.j 6 litrów odpalam wóz , a komp pokazuje ciagle rezerwe, strzałka od paliwa w tym samym miejscu, ok - dotankowałem jeszcze 5 litów za 25 zł... wskaźnik w tym samym miejscu? czym to było spowodowane? dopiero gdy zatankowałem 10 litrów + strzałka podskoczyła i wsio zaczeło normalnie działać, zjarany faktem zatankowałem fulla (w baku mieści mi się ok 50 litrów) i tutaj pytanie do WAS? czym moglobyc spowodowane owe zdarzenie ? pływak się zaciął ? czy tez moze zza mało wlałem? i od ilu litrów komp pokazuje rezerwe ?

p.s. tankowalem zawsze od rezerwy do rezerwy srednio po 12 litrow i zawsze wskaźnik paliwa dobrze pokazywał bylo dobrze...

dziękuje z góry za odpowiedź :_ pozdrawiam !!!!!!

Około 7 litrów pokazuje rezerwa. Mógł się po prostu zawiesić tak jak piszesz - za nisko spadł. Dobrze, że jest już git.

Comment

Zamieszczone przez Paluch Zobacz posta
      Około 7 litrów pokazuje rezerwa. Mógł się po prostu zawiesić tak jak piszesz - za nisko spadł. Dobrze, że jest już git.
      dziękuje, pozdrawiam !!!

Comment

Witam,
        U mnie jest tak samo, jeśli pali się rezerwa i zatankuję niewielką ilość paliwa (do ok. 6-8 litrów) to wskaźnik ani drgnie. Widocznie ten typ tak ma i nie należy się tym przejmować.

Pozdrawiam

Comment

Potwierdzam, mam dokładnie to samo. Chyba nie należy się tym przejmować.
          Sartek

Były: Honda Civic Type-S Plus 1.8 MT 2010 (VIII gen); Honda CR-V 2.0 MT Lifestyle 2013 (IV gen)
          Jest: Honda Civic 1.5T MT Sport Plus 2018 (X gen)

Comment

U mnie również to samo.

Comment

A jak zabraknie paliwa to nie wystarczy wlać 4 litry paliwa bo nieodpalisz. Musibyc conajmnniej 6-7 litrów żeby auto odpaliło.

Comment

Working...
              X