Czy korzystacie z programów gwarancyjnych? Kończy mi się gwarancja w aucie z 2008 roku i myślę czy by nie przedłużyć gwarancji. Czy ktoś korzystał np. z excellente lub innych?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Program gwarancyjny
Collapse
X
-
Ja mam jeszcze gwarancję co prawda do przyszłego roku,ale nie przewiduje korzystania z takiej usługi.Na pewno nie jest tania i trzeba by dalej jeździć na przeglądy.A ja ogólnie nie mam zaufania do ASO.Zresztą nowe auto powinno kilka lat pojeździć bezawaryjnie.Tak miałem z moim poprzednim fiatem.Gwarancja była tylko rok,więc zero przegladów i auto przez sześć lat nie miało wiekszych awarii.Tylko drobiazgi których i tak gwarancja by nie objęła.Tak że według mnie szkoda kasy.Po to sie kupuje nowe auto aby przez kilka lat nie mieć problemów.a ewentualne wady fabryczne to wyjdą przez trzy lata normalnej gwarancji.Pozdrawiam.
Comment
-
Zamienniki są dostępne więc nie bardzo wiem o czy mówisz ? A cena wiadomo, że części do Hondy będą droższe niż do fiata lub VW - i tak cena zamienników zabija ASO. Moim zdaniem dokupowanie gwarancji nie ma najmniejszego sensu. Wydasz na przeglądy o wiele więcej niż miałbyś sam jakąś część wymienić.
Comment
-
Gwarancja jak mozna się zorientować nie obejmuje wielu podzespołow.Szczegolnie zużywających się naturalnie lub mogących być wynikiem złego uzytkowania.Taki element nawet jak się zepsuje to i tak powiedzą że wina jest złego uzytkowania auta lub uległo szybszemu naturalnemu zuzyciu
.Jak choćby problemy z zawieszeniem czy nadwoziem.A jak znam z praktyki to jak auto pojeździ trzy lata i sie nie psuje to i nie bedzie sie psulo przez kilka nastepnych.Oczywiście przy dbaniu o niego i prawidłowej jego eksploatacji.A wszelkie wady fabryczne do trzech lat wyjda.No chyba że ktoś caly czas trzyma auto w garażu.I rzadko jeździ.
Znam taki przypadek.
Ale to już inna sprawa.Zresztą coroczne przeglady są na tyle drogie że lepiej sie opłaca w razie czego zaplacić za usługę serwisową.Takie jest moje zdanie.
Pozdrawiam.
Comment
-
Zamieszczone przez Paluch Zobacz postaZamienniki są dostępne więc nie bardzo wiem o czy mówisz ?
Comment
Comment