Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pojemnik na płyn do spryskiwaczy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Pojemnik na płyn do spryskiwaczy

Witam mam pewien problem wie ktoś może jak zdjąć pojemnik na płyn do spryskiwaczy lub jak z niego wylać zawartość gdyż coś mi się przytkało i płyn mi nie leci na szyby a jest odgłos pompowania tego płyny. Domyślam się że jak wlewałem płyn niskiej jakości to jakiś on był taki gęsty i kurcze przez to się to stało

zdjęcie prawego nadkola i tam on jest

Comment

Zamieszczone przez rambo1989pm Zobacz posta
      lub jak z niego wylać zawartość
      Ja przed zimą usunąłem letni płyn w ten sposób:
      Z nadkola wychodzi czarny wężyk i wzdłuż prawego błotnika biegnie do podszybia. W połowie długości błotnika na tym wężyku jest złącze. Należy je rozpiąć i część biegnącą od nadkola skierować do jakiegoś baniaka (idealnie dopiąć tu kawałek dodatkowego wężyka o wewnętrznej średnicy ok 5mm bo ten fragment biegnący od nadkola jest nieco krótki). Następnie włącznikiem na kierownicy włączyć spryskiwacz. Pompka pięknie wypompuje płyn tym wężykiem.

To nie rozwiąże ci problemu zapchanych dysz w podszybiu ale pozbędziesz się tego fatalnego płynu ze zbiorniczka.

Comment

A próbował ktoś zmienić zbiornik z „normalnej” wersji na taki z ksenonami? Można tam wlać 5l płynu i zapomnieć o dolewkach przez pół zimy… Trochę mnie to kusi, ale wywalić ok. 350zł za zbiornik i demont zderzaka skutecznie odstrasza…

Comment

No to moje autko dało mi do myślenia: czy możliwe jest abym miał ten większy zbiornik na płyn do spryskiwaczy?
          Bo dzisiaj wlałem 5 litrów płynu!
          Jadę do Polski w sobotę to myślę: doleję przed podróżą. I stałem i lałem aż w bańce zobaczyłem dno.
          Nie dolewałem nic od kupna, spryskiwacze działają dobrze, w Krainie Deszczowców ich używanie niemal na porządku dzienym.
          Pod autem sucho więc chyba nie poszło "nie w tą dziurkę co trzeba" ???
          W mojej instrukcji jest, że wersja bez spryskiwaczy lamp mieści 2.5 litra a ta z nimi 5.8.
          Zgłupiałem

Comment

Working...
          X