Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Civic VIII HB "UFO" 1.4 dla emeryta ? co Wy na to ?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Civic VIII HB "UFO" 1.4 dla emeryta ? co Wy na to ?

Witajcie!
    mam dylemat czy polecić ojcu (59L) auto jak w opisie wersje HB wyłącznie biore pod uwage VIII HB 1.4 około roku 2006-2008.
    Mam pytanie głównie do użytkowinków dokładnie takiej wersji, czy bedzie to auto odpowiednie ?
    Byliśmy w salonie pooglądaliśmy "dziadek" stwierdził że podoba sie, konkurentem zdradzę jest Auris (wczesniej jeździł corollą).
    tak ze dynamiki starczy, jak ze spalaniem realnym jazda emerycka, jak z uzytkowaniem 6go biegu czy to pomaga mniej spalać ? czy jest coś co naprawde przeszkadza w tym aucie ? plusy i minusy.
    Znam zasoby forum zbierzcie mi to w jakiś skompresowany sktót !?
    Proszę o rzeczowe opinie wywarzone pod kątem nabywcy - emeryta.
    z góry dzięki.
    r7.
    Kierownik Działu Diesla

Ja mam małe doświadczenie z aurisem. Moja babcia ma. Autko kupiła w salonie, 1.6 126 KM. Spala ok. 9-10 l na 100, ale autko baaardzo mułowate, naprawdę (w sam raz dla starszej osoby). Niestety zza kierownicy nie widać maski (nie wiem jak jest w ufo). Siedzi się w miarę wysoko. Nie psuje się, bo w sumie autko ma dopiero rok. Ale bagażnik mały.

Comment

w ufo tez nie ma możliwości zobaczenia maski... Chyba, że głową dach przebijesz

Comment

Ojca nie kochasz ??!! odradzaj zakup hondy a nie polecaj , chcesz zeby podupadl na zdrowiu psychicznym !!! hondzie daleko do Toyoty i to w kwesti bezawaryjnej obslugi jak i jakosci obslugi ASO.
        Mam honde od 1,5 roku i co 3 tys kilometrow jestem w ASO , wczesniej mialem corolle kompletnie NIC sie nie dzialo , ale zamarzyl mi sie nowy somochod i z dniem odbioru zaczol sie moj koszmar , wczesniej robilem okolo 20 tys km rocznie teraz w 1,5 roku honda zrobilem 17 tys , wole jezdzic autobusem nizeli psuc sobie humor jazda produktem samochodowopodobnym !!!!!
        HONDY NIE POLECAM !!!!!

Comment

Jak już Civica dla emeryta to raczej sedana.Bardziej pasuje.Ufo to raczej dla młodszych kierowców.Starsza osoba wygląda w nim według mnie dziwnie..To już lepiej Aurisa.Pozdrawiam.

Comment

Tez mi się wydaje, że dla starszej osoby auris będzie lepszy .

Comment

mojej mamie sie spodobało "UFO" więc ojciec stwierdził że w tydzień ogarnie sie z wyświetlaczami . Pojeździłem jednak Aurisem i coś faktycznie czuję że może nawet Corolla lub Auris jakaś bez fajerwerkówi emerycka i nie rzuca sie w oczy. Dzięki wszystkim! ceny poprostu porównywalne więc się wahałem na co namawiać? pozaglądałem na "City" ....ale o jeżu ...zżygam sie chyba...
              Last edited by rambo7; 13-02-2011, 20:48.
              Kierownik Działu Diesla

Comment

Poczytaj troche forum i posty ludzi ktorzy narzekaja na UFo !!! ciekawe dlaczego ?? KUPUJCIE TOYOTE

Comment

U mnie UFO 1,4 w Warszawie w ciężkich korkach (duuużo stania i wolnej jazdy) pali na poziomie 8l/100. Silnik jest bardzo elastyczny w tym sensie, że dobrze toleruje jazde na niskich obrotach, czyli też na 6 biegu. Auto ma rok z ogonkiem i właściwie nic sie nie dzieje. Z awaryjnością bym nie przesadzał, bo czytając to forum raczej można wywnioskować, że jest kilka dyżurnych tematów. Na forum ludzie częściej dzielą się problemami a nie zachwytami. Toyoty nie znam, więc nie podpowiem co lepsze. Na pewno bagażnik może być atutem, bo jest duży (414l), a tu wcześniej napisano, że w Auris mały. Opinie można poczytać m.in. tu:

I też jest kila dyżurnych tematów, np.: duże spalanie, piszczące hamulce, głośny silnik, kokpit podatny na zarysowania, kiepski wygląd wajhy do hamulca ręcznego. Najlepiej niech tata przejedzie sie jednym i drugim i zdecyduje. Tu i tak obiektywnej rady nie znajdzie, a i tak ja jestem chyba pierwszy tu wypowiadający się, który jeździ 1,4.
                  Last edited by TS3362; 15-02-2011, 01:35.

Comment

Cześć,

Ja kupiłem Civic'a VIII od osoby 66l. Miłośnik samochodów japońskich. Facet bardzo zachwalał. Gdyby nie to że potrzebował większe auto ( kupił Avensis kombi 2007) to by nie sprzedał.
                    Ja mam w wersji sport. Wcześniej jeździłem Avensis 99 rok. No zawieszenie w avensis było bez porównania. Tu jest wyjątkowo twarde. Jeśli to nie będzie przeszkadzać to jak najbardziej polecam civic'a.
                    W środku nie jest takie małe, składane siedzenia itp powodują, że jest to auto bardzo praktyczne.

Pozdrawiam
                    Michał

Comment

Fakt civiviki ufo w srodku ogromne, z tylu miejsca ze huhu nawet w wersji 3d i jeden z najwiekszych bagarznikow w klasie ok 450 litrow

Comment

Strasznie twarde zawieszenie ma civic, dla starszej osoby może się to nie spodobać, mój ojciec właśnie nie lubi jeździć moją hondą bo mówi że strasznie trzęsie

Comment

Jak narzekasz na twarde zawieszenie w Civicu to powinieneś pojeździć fiatem.Tam dopiero jest twardość zawieszenia.Kazdą najmniejsza nierówność czułem .Nie wiem jak w obecnych ich modelach, ale jak przesiadłem się z mojego kilkuletniego fiata do Hondy to zupełnie inna jazda.O wiele lepsza. Tak ze nie ma co narzekać.Pozdrawiam.

Comment

Jacek ale Ty masz z tyłu wielowahacz a w 5d jest sztywna belka i to czyni różnicę.
                            Last edited by japs; 23-02-2011, 11:33.

Comment

jeszcze nic nie kupiliśmy, dzięki za wypowiedzi, czytam wszystko co tu napiszecie.
                              W kewstii zawieszenia macie rację tu lepiej dla emeryta Tojka, tyle że wychodzi na to że prędzej Civica znajde niż Aurisa godnego uwagi, stąd moje zapytanie.
                              Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
                              X