Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zabezpieczenie samochodu przed kradzieżą

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

A co uważacie o zabezpieczeniu kolumny kierowniczej ZEDEREM? Oczywiście z lawetą ciężko wygrać
    Moja es-ka http://www.civicforum.pl/showthread....ivic-ES7-D16V1 AVE T27 http://www.civicforum.pl/showthread....561#post372561

Comment

czujka ultradzwiękowa tylko do syreny czy też odcięcie zapłonu?
      , tak ostatnio szukałem gdzie by można było zlokalizować kabelek na którym przerwa uniemożliwiło by odpalenie , ale nie mam schematu, pomysłu a w dodatku auto na gwarancji

Comment

Jak auto jest pod domem,to odcięcie nie jest potrzebne,bo nikt nie będzie właził do auta które drze japę ,a w oknach jest widownia.
        Za to w miejscu odległym ani syrena,ani odcięcie niestety niewiele pomogą.Oczywiście odcinać nie zaszkodzi.
        Zamieszczone przez to-masz Zobacz posta
        nie mam schematu, pomysłu a w dodatku auto na gwarancji
        Pociąć można wszystko,ale lepiej sygnał niż przewody pod obciążenem prądowym.

Comment

Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
          Jak dla mnie to najlepszym zabezpieczeniem jest zestaw czujek ultradźwiękowych +przekaźnik+syrena za 10/15 zł .
          Jak to miałoby wyglądać w praktyce? Tj. jak to działa? Alarm wywoływany przez wykrycie ruchu w czujkach ultradźwiękowych? Można to połaczyć z alarmem fabrycznym, czy masz na myśli oddzielną instalację z drugą syreną?

Zamieszczone przez Adaszek123 Zobacz posta
          A co uważacie o zabezpieczeniu kolumny kierowniczej ZEDEREM? Oczywiście z lawetą ciężko wygrać
          Czytałem o tym, oglądałem nawet jakiś wywiad ze specjalistą, i póki co wychodzi, że to dobre rozwiązanie. Wiesz może, jaki jest orientacyjny koszt wraz z montażem?
          Mój czarny 8gen

Comment

Zamieszczone przez Bumber Zobacz posta
            ak to miałoby wyglądać w praktyce? Tj. jak to działa? Alarm wywoływany przez wykrycie ruchu w czujkach ultradźwiękowych? Można to połaczyć z alarmem fabrycznym, czy masz na myśli oddzielną instalację z drugą syreną?
            Ale po co robić takie rzeczy jak jest od tego właśnie fabryczny alarm... też są czujniki ultra... i syrena pod maską... Nie lepiej zrobić jakiś ukryty przełącznik o którym wie tylko kierowca, odcinający obwód przekaźnika np. pompy paliwa? Oczywiście zleży jakiego rodzaju ma być to zabezpieczenie, czy chodzi o niemożliwość uruchomienia silnika, czy po prostu narobienie hałasu aby odstraszyć osoby które próbują otworzyć auto..
            Last edited by Grzechu; 02-02-2017, 13:05.
            Moja łódka Civic..
            Mój "klekocik" Ceed..
            New... "Japończyk" e:Hev 2.0
            Coś na temat olejów..

Comment

Do poprawnego działania alarmu ,czujki musza być w konkretnych miejscach,a takie zakladane "z partyzanta" możesz umieścić jak chcesz.Druga rzecz to to że odcięcie możliwości odpalenia nie informuje,a taki "krzykacz" jednak to robi.Równolegle z czujkami ruchu,można włączyć czujnik stłuczenia szyby,czujnik holowania,czujnik mikrofalowy ,wykrywanie napięcia po stacyjce,a do tego powiadomienie do domu za kilka zl.To najtańszy i najbardziej niestandardowy alarm którego nie rozbroisz żadnymi pilotami.

Comment

Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
                za kilka zl.
                kilka zł to ile? I masz może jakieś przykłady takich alarmów z takimi czujnikami? Może bym się skusił i ja na takie cacko.

Ostatnio zrobiłem alarm własnej roboty z powiadomieniem do domu ale firmowy to jednak firmowy.

Comment

Zamieszczone przez Inazuma-akai Zobacz posta
                  kilka zł to ile? I masz może jakieś przykłady takich alarmów z takimi czujnikami?
                  Może nie kilka zł, ale też cena nie jest jakoś powalająca:

Też o tym myślałem, bo już raz mi się do auta dobierali, ale stwierdziłem, że szkoda kasy. Każdy trochę bardziej rozgarniety złodziej ma w kieszeni zagłuszacz GSM, a w takim wypadku wydane pieniądze w błoto. Bo ani to nie wyśle sygnału, że kradną, ani namierzyć się nie da.
                  U mnie w domu auto jest bezpieczne w garażu.... chyba a jak jadę w potencjalnie niebezpieczne miejsce to szukam parkingu strzeżonego.
                  Te czujki ultra i syrenki to fajny patent. Można pomyśleć. Przynajmniej pokrzyczy i może odstraszy.
                  Pozdrawiam Czarodziej
                  Mój Szogun

Comment

https://sklep.avt.pl/avt1520.html Nadajnik zasilany 12v i styk zwierny wyzwalany masa,czyli mozliwość podłączenia bezposredniego czujników,one podaja sygnał zadzialania jako minus.

Czujki maja tylko + - i wyzwalanie,wiec podlączenie jest banalnie proste.

Wszystko można znaleźć za pół ceny.

Comment

Znajomemu ostatnio próbowali zawinąć FN2 z pod bloku. Miał dodatkowe zabezpieczenia, więc cały misterny plan w pizdu. Na dowidzenia porobili wgniotki w blachach, połamali plastiki w środku i odpalili gaśnicę. W takich momentach chyba wolałbym mieć dobre ubezpieczenie i niech biorą te auto w cholerę .

Comment

Dokładnie, to podobno częste przypadki, jak im się nie uda to demolują cały środek...nożem tną tapicerkę itd...a pewnie ubezp wypłaci tylko za cerowanie...
                        A potem się z tym bujaj...
                        Chyba, że ktoś nie ma ac to spoko..

Comment

W temacie zabezpieczeń:

Czy spotkał się ktoś ze śrubami zabezpieczającymi do felg marki Bimecc? Wiem, że dużo osób stosuje McGardy, ale mam możliwość zamówienia do nowej felgi zabezpieczenie włoskiej firmy Bimecc w cenie felg i zastanawiam się, co wybrać.
                          Mój czarny 8gen

Comment

Zamieszczone przez Bumber Zobacz posta
                            Trochę czytałem o zabezpieczeniach, podobno urządzenia firmy Gannet Guard Systems do śledzenia samochodu są nie do zagłuszenia i w prawie wszystkich wypadkach doprowadzają do odnalezienia samochodu. Ale koszt pewnie niemały. Dlatego skłaniam się raczej ku tradycyjnej mechanicznej blokadzie skrzyni biegów. Może są jeszcze jakieś inne opcje warte rozważenia?
                            Nie ufaj ich reklamom, że są radiowi i lepsi od GPSa, bo to chwyt marketingowy Ostatnio czytałem na blogu o tym: https://motofilm.pl/2017/03/zabezpie...do-regulaminu/ W swoim regulaminie jasno piszą, że to zwykły GPS, więc ściemniają, a przepłacasz.
                            Ja bym się skłaniał ku jakiejś mechanicznej blokadzie, ja mam taką, plus ubezpieczenie, więc w miarę jestem spokojny. I parkuję na strzeżonym parkingu w miarę możliwości zawsze.

Comment

Witam.
                              Jest to mój drugi post i jeśli umieściłem go złym dziale to prosiłbym o wybaczenie.
                              Tak jak pisałem w przywitaniu, od 20lipca będę posiadaczem Hondy VIII generacji.
                              Przeglądając forum natrafiłem na wątki o kradzieży, i jak to ja trochę panikować, pomyślicie sobie "nie ma auta a już się boi że mu ukradnooo, co za dzban" no i w sumie macie rację.
                              Zastanawiam się jak można zabezpieczyć swoje wozidło przed takimi plugawcami, miał ktoś z Was doczynienia z systemem Zeder? Bo sądząc po reklamach patent jest dość sprawdzony i wg recenzentów auto z systemem Zeder da się ukraść tylko i wyłącznie przy pomocy lawety.
                              Wiem że dramatyzuje ale na samą myśl o kradzieży mam przed oczami maszyny rodem z średniowiecza przy pomocy których tortotuje rzezi mieszka.

Comment

przeniosłem w istniejący temat. Przeczytaj go od początku trochę się wyjaśni. Co do Zeder nie było chyba pisane, ale ogólnie o zabezpieczeniach.
                                Korzystaj na przyszłość z wyszukiwarki tematów i dostaniesz takie rekordy:
                                Skuteczny odstraszacz potencjalnego złodzieja naszej Hondy...

Zabezpieczenie przed kradzieżą

Alarm fabryczny

Jak zabezpieczyć auto przed kradzieżą?!

Zabezpieczenie auta z GPS

Zabezpieczenie przeciw kradzieży

Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
                                X