Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zabezpieczenie samochodu przed kradzieżą

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zabezpieczenie samochodu przed kradzieżą

Powiedzcie proszę jakie waszym zdaniem jest najskuteczniejsze zabezpieczenie nowego samochodu? Samochód będzie miał fabrycznie montowany immobilizer oraz autoalarm, bo tak wymaga firma ubezpieczeniowa, ale ja i tak wiem, że dla złodzieja to żadna trudność. Co jeszcze można zamontować w nowej Hondzie?
    Czy kolejne elektroniczne zabezpieczenie np. jakiś antynapad, czy jakiś pstryczek elektryczek odcinający np. pompę paliwową?

najlepiej to chyba mieć te zabezpieczenia jakie ubezpieczyciel wymaga no i AC oczywiście Na taki samochod to raczej nowicjusz sie nie pokusi Kto idzie po taki to raczej jest na wszystkie z Twojej strony ,, utrudnienia'' przygotowany

raczej malo jest przypadków gdzie ktoś sobie nie poradził ( jedynie cos moze ich odstraszyć np czlowiek itp) No chyba ze po samo radio szedł

Comment

Zamieszczone przez Maria Zobacz posta
      Powiedzcie proszę jakie waszym zdaniem jest najskuteczniejsze zabezpieczenie nowego samochodu? Samochód będzie miał fabrycznie montowany immobilizer oraz autoalarm, bo tak wymaga firma ubezpieczeniowa, ale ja i tak wiem, że dla złodzieja to żadna trudność. Co jeszcze można zamontować w nowej Hondzie?
      Czy kolejne elektroniczne zabezpieczenie np. jakiś antynapad, czy jakiś pstryczek elektryczek odcinający np. pompę paliwową?
      Fabryczny autoalarm nie jest dobrym zabezpieczeniem, niestety.Wszyscy w serwisach wiedzą jak działa.Immobilizer już lepszy.Ale najlepiej jeszcze według mnie mieć dobre AC i ewentualnie garaż lub stać na parkingu strzeżonym.Dobre są też zabezpieczenia mechaniczne.Ale z tych co oglądałem to nie za bardzo nadają sie np.do civica w wersji 4D.Uważam też że fachowcy zawsze auto ukradną.Nawet zapewne z garażu.Te wymienione,to tylko zabezpieczenia przeciw drobnym złodziejaszkom z osiedla.Więc podsumowując,najlepiej mieć immobilizer i ubezpieczenie od kradzieży u dobrego TU.A w nowym aucie odradzałbym kombinowanie z jakimiś "pstryczkami itd.".To nie maluch czy duży fiat.Możesz stracić gwarancję i mieć duże problemy z autem.Pozdrawiam.
      Last edited by jacek65; 14-09-2010, 16:15.

Comment

Też uważam, że nie ma sensu inwestować w dodatkowe zabezpieczenia, które i tak fachowiec wie jak obejść. Z dodatkowych rzeczy, jeśli masz felgi ze stopów lekkich to doradzam śruby zabezpieczające. To oczywiście znowu nie ochroni przed fachowcem, ale juz wystarczy na byle gnojka bez narzędzi i kradnącego okazjonalnie. Koła najłatwiej zdjąć - nigdzie nie trzeba sie włamywać. A takie cacy alusie i swieże oponki juz sa cos warte

Comment

A moze blokada skrzyni biegów, zawsze troche utrudni kradzeż.

Comment

Do automatycznej skrzyni biegów nie można założyć blokady niestety.

Comment

Zamieszczone przez TS3362 Zobacz posta
              Też uważam, że nie ma sensu inwestować w dodatkowe zabezpieczenia, które i tak fachowiec wie jak obejść. Z dodatkowych rzeczy, jeśli masz felgi ze stopów lekkich to doradzam śruby zabezpieczające. To oczywiście znowu nie ochroni przed fachowcem, ale juz wystarczy na byle gnojka bez narzędzi i kradnącego okazjonalnie. Koła najłatwiej zdjąć - nigdzie nie trzeba sie włamywać. A takie cacy alusie i swieże oponki juz sa cos warte
              Dokładnie,do alusów trzeba kupić śruby zabezpieczające.Koniecznie.Ja kupiłem w salonie.Porządnie wykonane z atestem.Pozdrawiam.

Comment

nie wiem jakie jest najskuteczniejsze, ale ja mam bear locka po tym jak zobaczyłem to: https://niedzwiedz-lock.pl/o-nas/proby-kradziezy Może auto okradną ale auto ukraść to już niekoniecznie, bo jak zlodziej bez lawety i pomocy to mu nie sie nie uda nigdy

Comment

Upominam o zastosowanie się do regulaminu forum, w szczególności pkt.2
                  Pokaż jak ten bear lock wygląda u Ciebie w aucie.
                  Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

Cos mnie sie wydaje ze tego bear locka nie da sie zastosowac w VIII gen

Comment

czemu nie?

Comment

Wie ktoś ile może kosztować taka blokada ?? Miałem taką w poprzednim aucie ale nie wiem dokładnie ile zapłacił poprzedni właścicel

Ok już doczytałem 600-1200

Comment

do Hond generalnie warto zakładać zabezpieczenia. UFO dość lubiany obiekt zainteresowań złodziei: https://www.civicforum.pl/showthread...891#post281891
                          Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez Omenariusz Zobacz posta
                            Wie ktoś ile może kosztować taka blokada ?? Miałem taką w poprzednim aucie ale nie wiem dokładnie ile zapłacił poprzedni właścicel

Drogo jakoś...
                            Na Allegro są za 470zł z wysyłką LINK. Montuje się to samodzielnie na postawie instrukcji LINK a montaż zajmuje amatorowi ok 1-1,5 godziny.
                            Jedyny problem to wycięcie otworu pod rygiel (na instrukcji obrazek nr 15). Trzeba to zrobić otwornicą do stali, ale to można dać zrobić w serwisie za ok. 10zł.
                            Działa to bardzo ładnie, płynnie i bez zacięć. Jedyny minus to nie da się jeździć z Short Shifterem. Co do zniżek w ubezpieczeniu to z tego co pytałem to większość towarzystw tego nie uznaje.

Comment

Zamieszczone przez Omenariusz Zobacz posta

Dzwoniłem ostatnio do serwisu Bear Locka w Luboniu pod Poznaniem z montażem 480zł z wyjmowanym bolcem ryglującym lub 570zł ze stałym bolem (tym K taka jak na zjęciu u filipfm)

Comment

Working...
                              X