Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Odglosy przelewajacego sie paliwa

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Odglosy przelewajacego sie paliwa

Witam, w niedawno kupionym aucie (2010) schlychac dosc irytujace 'chlupanie paliwa' np. przy hamowaniu . Spotkaliscie sie moze z czyms takim?
    Dzieki za pomoc.

Normalna sprawa bo zbiornik paliwa znajduje się pod fotelem kierowcy.

Comment

Dzieki. Czyli rozumiem ze jest to problem wszystkch wersji i niezaleznie od ilosci paliwa w baku (?).

Comment

Wg mnie to zależy od ilości paliwa w baku i słyszałem taki odgłos w różnych samochodach, od malucha począwszy. Najmniej powinno być słychać, jak zbiornik jest pełny lub prawie pusty. Myślę, że cokolwiek tu słyszysz, to jest normalne. "Dana ciecz, podlegając wstrząsom w zamkniętym zbiorniku, chlupie. Praw fizyki Pan nie zmienisz i nie bądź Pan...." itd.

Comment

Zamieszczone przez yano Zobacz posta
          Czyli rozumiem ze jest to problem wszystkch wersji.
          To nie jest problem tylko taka uroda Hanki.

Comment

Jakoś u siebie nie słyszałem takiego chlupotania. No cóż, od jutra zamiast przysłuchiwać się, czy nie stuka mi zawieszenie i nie skrzypi coś tam, będę nasłuchiwał chlupotów

Comment

Zamieszczone przez wojtek9972 Zobacz posta
              Watpie aby byl pod fotelem kierowcy. Moze sie myle ale wydaje mi sie ze predzej jest umieszczony na boku/scianie bagaznika od srodka.

Comment

Jeżeli chodzi o 5 D to nie masz co wątpić, wystarczy zapytać w aso. Na 100 % jest pod fotelem kierowcy. W sedanie nie wiem.

Comment

Zamieszczone przez japs Zobacz posta
                  To nie jest problem tylko taka uroda Hanki.
                  Wyglada ze rzeczywiscie moze tak byc. W ASO potwierdzili ze klienci czasem zglaszaja podobne przypadki.

Comment

Zamieszczone przez wojtek9972 Zobacz posta
                    Ooo, to znaczy, że "w razie co" możemy się katapultować? Jak to się uruchamia? Nie, żebym chciał wypróbować od razu, ale.... licho nie śpi

Comment

Pod fotelem kierowcy??bak?? u mnie jest z tyłu, pod tylnymi siedzeniami ;D tak jak wlew..
                      Mój szarak

Comment

Normalne, tez tak mam jak zatankuje do pelna, chociaz powinno byc na odwrót.

Comment

Potwierdzam, zatankowałem Hankę do końca i zaczęło chlupotać. IX gen 2017 tourer.
                          Wcześniej przy 40% pojemności baku i mniej nie było żadnych odgłosów.
                          Po zatankowaniu na full, zaczęło chlupać. zbiornik powinien być podzielony na sekcję i połączony u dołu.
                          Nie byłoby tego problemu.

Comment

Od nowości tankuje na fulla i zawsze tak jest, pytałem w serwisie, odpowiedź: "to normalna sprawa, słabe wygłuszenie, a że bak jest pod siedzeniem kierowcy, tym bardziej słychać". Problem nie problem, mnie to nie przeszkadza, może kwestia przyzwyczajenie, zawsze można głośniej pokręcić muzykę i problem zatuszowany
                            Moja Hondzia http://www.civicforum.pl/showthread....-Blue-Metallic

Comment

Taki urok tego auta ale spójrzcie na plusy - dzięki takiej lokalizacji baku auto jest mega praktyczne (Magic Seats).

Comment

Working...
                              X