Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ceny w salonie 2009

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Ceny w salonie 2009

Witam

Czy ktoś się może orientuje jak zmieniały się ceny Civica (szczególnie model 1,8 Comfort) w salonie w 2009 roku. Nigdzie tego nie znalazłem.
    Chcę kupić ten model w tym roku i chciałbym porównać z cenami zeszłorocznymi. Zastanawiam się czy czekać jeszcze miesiąc, półtora?! Wiem, że największe obniżki będą na początku 2011 ale chcę kupić jeszcze w tym roku.
    Z góry dzięki za odpowiedzi.

Z tymi obniżkami cen może byc różnie. Ja kupiłem 1,4 sport z 2009 na początku 2010. Dziś rocznik 2010 bym kupił za zblizona cenę (no może jestem coś do przodu na oponach zimowych gratis i trochę w ubezpieczeniu). Wg mnie suchy cennik nic Ci nie powie, bo saloiny nakręcają popyt polityką promocyjną. Chyba nikt nie kupuje za cenę cennikową. Najlepiej niech ci co kupili w ubiegłym roku wersję, która Cie interesuje, zeznali, za ile faktycznie kupili i ile czegoś gratis dostali (oponki, ubezpieczenie, jakieś duperele do wyposażenia itd). Wtedy masz szansę na solidniejsze porównania.

Comment

Pozcekaj do pażdziernika,bo wtedy już są większe rabaty i gratisy.A cennik traktuj orientacyjnie.Wszystko zależy od salonu,co się da z nimi wynegocjować.Choć z tego co pamiętam to w Hondzie były trudne negocjacje.Ale możliwe.Tak jak u wszystkich japończyków.Pozdrawiam.

Comment

Przede wszystkim to negocjuj w kilku salonach. Mnie opłacało się pojechać 3 razy po 140 km do innego miasta choć mam dilera pod nosem. Negocjowałem z 3 dilerami i przykro powiedzieć ale ten najbliższy okazał się zatwardziałym betoniarzem. O ile dobrze pamiętam to w 2009 roku we wrześniu była promocja 5 tys + preferencyjne ubezpieczenie a od połowy pażdziernika 3 tys + zimówki + ubezpieczenie gratis ( podkreślam o ile mnie pamięć nie zawodzi ).

Comment

Working...
        X