Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Osłona przegubu półosi. Która jest z gumy?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Osłona przegubu półosi. Która jest z gumy?

Czy macie sprawdzoną osłonę przegubu zewnętrznego która jest wykonana z gumy i jest rozciągliwa? Kupiłem osłonę Autofren i jest to plastikowy kubek w kształcie osłony. Numer osłony 44018S6DG00. Czy Spidan 24372 albo Blue Print ADH28168 są dobre?
    Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
    Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.

Kiedyś wymieniałem i były w porządku gumy Lobro. Spróbuj ich poszukać. Nie wypowiem się o tych.

Comment

Przerabiałem ostatnio gumy na przegub i plastikowe osłony to nie mam doświadczenia, wychodzę z założenia że to ma być guma i to gruba.
      Kupiłem jakąś z gumy chyba to było "SKF" i ona była "uniwersalna" wielomanszetowa - można to dopasować do konkretnego przegubu - szajs!!! jakich mało ... po miesiącu to pękło. A pękło dlatego że było nakładane bez zdejmowania przegubu, tak jak to pokazał Duda w filmiku z tą "trąbką" - no ale szkoda że nie powiedział że to powoduje takie przeciągnięcie struktury gumy że z czasem to i tak pęknie a sama guma jest tak cienka jak placek naleśnika. SZAJS!!!
      Jedyna guma przegubu najbardziej zbliżona do fabrycznej jaką miałem w ręce - gruba, mięsista, dobrze wyprofilowana, dobrze zrobiona z rowkami do zapinania opasek to Spidan. I raczej tego Spidan`a nie przeciągniesz przez "trąbkę". Musi być rozpięty przegub by tego Spidana założyć.
      Spidan założyłem po roku zaglądam - i to jest to! żadne inne. Bardzo dobra guma - dokładnie taka jaka być powinna.
      Last edited by rambo7; 22-02-2025, 11:35.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
      X