Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana szpilek przód

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wymiana szpilek przód

Czy ktoś wymieniał szpilki w VII generacji Hondy?
    Do wymiany na już mam dwie szpilki, po zdjęciu koła i tarczy hamulcowej okazało się, że szpilki nie są się wybić, bo zaraz za nią jest obudowa od zwrotnicy.
    Mam nowe szpilki, da radę je wymienić bez wizyty u mechanika lub zdejmowania piasty?

Będę wdzięczna za wszystkie podpowiedzi

Nie robiłem tego w honda . W moim przypadku rozwiercilem wiertarką , w ten sposób szpilka się osłabiła i wtedy dało radę wybić

Comment

Zamieszczone przez monika0405 Zobacz posta
      Obejrzyj dobrze zwrotnicę, w którymś miejscu, z boku, pewnie bardziej od dołu powinno być wgłębienie w obudowie, gdzie można wypchnąć szpilkę i wepchnąć nową w piastę.. co do wybicia, to obetnij ją knotówką, pobijakiem puknij i wyleci bez problemu.. można też po ucięciu nawiercić.. ale to raczej nie powinno być już potrzebne...
      Moja łódka Civic..
      Mój "klekocik" Ceed..
      New... "Japończyk" e:Hev 2.0
      Coś na temat olejów..

Comment

407f53404f909cee2f1258630bc4.jpeg
        Ten srebrny "kołnierz" nie pozwala wyjść tym szpilkom i na tym nowym wgłębień nie widać....

Jeszcze nie raz pewnie zdejmiemy koło i tarczę, będziemy szukać

Comment

Konieczny demontaż piasty. Wyciągnięcie szpilki to nie problem. Tylko po co ciąć, rozwiercać jak nową się nie włoży. Tyle w temacie.

Comment

Powiem szczerze, że nie myślałem, że tak jest jak piszesz.. ostatnio wymieniałem w moim Oplu szpilkę, to było miejsce gdzie właśnie dało się wcisnąć nową szpilkę.. trochę lipa w tej Hondzie.. trzeba dużo roboty, żeby wymienić szpilkę.. rozumiem, że trzeba wyciągać z łożyska piastę ?
            Moja łódka Civic..
            Mój "klekocik" Ceed..
            New... "Japończyk" e:Hev 2.0
            Coś na temat olejów..

Comment

Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
              Powiem szczerze, że nie myślałem, że tak jest jak piszesz.. ostatnio wymieniałem w moim Oplu szpilkę, to było miejsce gdzie właśnie dało się wcisnąć nową szpilkę.. trochę lipa w tej Hondzie.. trzeba dużo roboty, żeby wymienić szpilkę.. rozumiem, że trzeba wyciągać z łożyska piastę ?
              Tak, trzeba wyciągnąć piastę z łożyska. W 5 i 6 g też trzeba piasty wyciągać. Nie chciał bym tu kogoś zobaczyć który napisze że się da, bo taka osoba dla mnie typowy Janusz garażowiec nie dbający o bezpieczeństwo.

Comment

Twój nowy temat bardzo nam się przyda, jeszcze takiego nie było. Korzystaj z wyszukiwarki tematów - ona działa! Regulamin pkt 3.

Zamieszczone przez monika0405 Zobacz posta
                W IV, VII VII ...? nie ma znaczenia robi się tak samo:
                Wymiana szpilek w przednim kole.

a tematów jest kilka:
                urwana szpilka przedniego koła

Zerwany gwint od nakrętki w lewym kole

Wymiana szpilki w przednim kole

Ukręcona szpilka koła tylnego w EG

Zerwana szpilka w VIIIgen

Szpilki Dylemat

krótkie szpilki... V gen

Edit.
                nawet tu kolega Maniaco - wpis # pokazał jak wymieniał szpilkę:
                Last edited by rambo7; 22-04-2020, 08:40.
                Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
                X