Civic EP1 2004r 225k km
Od około miesiąca podczas ruszania autem na wprost/na skręconych kołach delikatnie szarpie autem, a podczas przyśpieszania 2/3 bieg słychać delikatne stuki/strzały/skrzypienie
(cieżko to określić) z przodu . Prawdopodobnie prawy przód.
Jadąc dość szybko po kałużach, gdy prawe koło straciło przyczepność ,a następnie łapało asfalt było tak samo słychać typowe stuknięcie jak przy ruszaniu.
Postawiłbym na przegub, lecz rok temu wymieniałem całą prawą półoś
na zamiennik z "średniej" półki .
Każdy ma inną wersje - przegub/łożysko/skrzynia
..., niestety potrzebuję auta na chwilę obecną i nie mam czasu na wstawienie go do warsztatu.
Nie zawsze, nie za każdym razem takie coś się dzieje. Staram się jeździć płynnie i delikatnie . Próbowałem także na skręconych kołach mocniej ruszyć - ruszyło normalnie bez hałasu.
Ktoś jest w stanie coś doradzić, w którym kierunku iśc ?
Od około miesiąca podczas ruszania autem na wprost/na skręconych kołach delikatnie szarpie autem, a podczas przyśpieszania 2/3 bieg słychać delikatne stuki/strzały/skrzypienie

Jadąc dość szybko po kałużach, gdy prawe koło straciło przyczepność ,a następnie łapało asfalt było tak samo słychać typowe stuknięcie jak przy ruszaniu.
Postawiłbym na przegub, lecz rok temu wymieniałem całą prawą półoś

Każdy ma inną wersje - przegub/łożysko/skrzynia

Nie zawsze, nie za każdym razem takie coś się dzieje. Staram się jeździć płynnie i delikatnie . Próbowałem także na skręconych kołach mocniej ruszyć - ruszyło normalnie bez hałasu.
Ktoś jest w stanie coś doradzić, w którym kierunku iśc ?
Comment