Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

chrobotanie, drżenie, wibracje przy skręcie w lewo

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• chrobotanie, drżenie, wibracje przy skręcie w lewo

Witam,

mam problem przy skręcaniu w lewo od dość długiego czasu i wszyscy mechanicy i diagności rozkładają ręcę.

Ruszając, jadąc normalnie w ruchu skręcając w lewo i trzymając gaz coś chrobocze, drży, wibruje.. nie wiem jak to opisać. Ale jest to już na tyle intensywne, że wyczuwalne nawet pod nogami. Im mocniej skręcę i dodam gazu tym bardziej jest to słyszalne i odczuwalne.
    Nawet przy miejskiej prędkości typu 50km/h w łuku bądź na zwykłym rondzie jak mocniej przycisnę przy skręcie do jest ten objaw. Jadąc na luzie, bądź całkowicie bez gazu tego nie ma.

Właśnie wymieniono obie półosie kompletne z oboma przegubami.

Problem wciąż występuje.
    Ktoś ma jakieś sugestie?
    Ja już jestem bezsilny.

Sprawdz czy ci jakaś osłona wydechu nie dotyka wydechu Mi wibrowało też coś pod autem i okazało się, że osłona była przez przypadek wygięta i dotykała wydechu.

Comment

nie mam osłony, bo też drżała bo była pęknięta i się jej pozbyłem.

Comment

sprawdź poduszki zawieszenia silnika.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Przednia wymieniona w zeszłym roku. Jest Ok. Nie wiem jak tylna. Sprawdzę to.

Comment

Wymieniona poduszka prawa w podłużnice. Problem ustał.

Comment

Prawa tzn. od strony kierowcy czy od strony pasażera?

Comment

od strony kierowcy. zależy z której strony patrzeć

Comment

to ustalmy to tak jak jest naprawdę, w PL kierownica jest po lewej stronie pojazdu , to przednia lampa ...lewa ..wiadomo jest która . Więc poduszka silnika prawa to wiadomo że po stronie gdzie siedzi kierowca (bez względu jak się patrzy Lewa - to lewa / prawa - to prawa).

Zamieszczone przez piorun Zobacz posta
                  Wymieniona poduszka prawa w podłużnice.
                  czyli wymieniona poduszka Prawa - czyli to ta strona (bez względu jak się patrzy) gdzie jest skrzynka bezp. i akumulator.
                  Kierownik Działu Diesla

Comment

Przecież napisał którą wymienił, a Ty na odwrót.

Comment

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
                      bez względu jak się patrzy Lewa - to lewa / prawa - to prawa
                      No jednak nie bez względu. Jeśli stoisz przed samochodem i patrzysz na silnik to akumulator masz po lewej stronie. A jeśli siedzisz w samochodzie to akumulator masz po prawej stronie.

REASUMUJĄC wymieniono poduszkę znajdującą się po stronie kierowcy.

Comment

Working...
                      X