Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tylne koła pochylone

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Tylne koła pochylone

Witam wszystkich. HANIA 1,4 90KM 2002R 242 TYS PRZEBIEGU
    Mam pytanko . Dzisiaj wymieniłem oponki na nowe letnie i zauważyłem że tylne lewe koło stoi po ukosie //''''' prawe koło jest prawie ok. Może tak powinno być niez wracałem wcześniej na to uwagi . Autko przeszło niedawno przegląd dodatkowo spr. mu zawieszenie i ham.
    Czy jest to norma bo i z takimi opiniami sie spotkałem.
    Ps obejzałem dokładnie oponki zimowe i nie widac żadnych oznach zdzierania opon , miałem tez w zeszłym roku robioną geometrie.

Dziekuje za pomoc.

Może jakieś foto?

Meizu M2 Note

Comment

Zrobiłem foto ale na nim nie widac tak jak w rzeczywistości . Koła tylne sie lekko rozchodza //''''\\ ale wstawiam focie.
      Załączone pliki
      Last edited by ronald; 28-03-2017, 13:57.

Comment

to tylko złudzenie w stosunku do przednich. Jak skonfrontujesz zużycie opon do tego negatywu? o pochyleniu tu: https://www.youtube.com/watch?v=a007avtlfO8
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
          to tylko złudzenie w stosunku do przednich. Jak skonfrontujesz zużycie opon do tego negatywu? o pochyleniu tu: https://www.youtube.com/watch?v=a007avtlfO8
          Opony stare letnie jak i 2 latki zimowe zużywały sie równo i nie nosiły żadnych oznak bu coś było nie tak z geometrią. Więc po obejrzeniu filmiku na yutube jestem spokojniejszy iż to jest normalne w Hankach ( jeżeli dobrze zrozumiałem filmik ). Nie mam sie czego obawiac. Dzieki za uspokojenie moich obaw.

Jezeli jest to typowe i nie mam sie czego obawiac zamykam posta z podziekowaniem

Comment

Witam.
            No i znalazłem przyczyne skośnego koła.
            Wywalona tuleja tylnego wahacza .Teraz tylko szybka naprawa bo uszkodze nówki oponki .

Zamykam post.

Comment

Working...
            X