Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Prawidłowy montaż górnego mocowania sprężyny

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Prawidłowy montaż górnego mocowania sprężyny

Witam, mam wielką prośbę: czy ktoś mógł by wrzucić zdjęcie lub dokładny opis tego, jak ustawić górne mocowanie sprężyny w przednich amortyzatorach? Chodzi mi o ten wielki stalowy kielich, pod którym jest guma trzymająca sprężynę, w którym jest łożysko, na którym jest mocowanie z tuleją gumową.
    Wg instrukcji "na górze mocowania (tego kielicha) jest wycięty mały otwór, który powinien być skierowany w stronę silnika". Tylko że jak rozbierałem kolumny to ten otwór był skierowany na zewnątrz. Myślę sobie "ktoś coś pokaszanił" i zamocowałem wg instrukcji. Niestety przy skręcaniu cała kolumna trzeszczała i chrobotała. Kielich tarł o blachę w nadkolu. Kiedy przyjrzałem się dokładniej zauważyłem, że oprócz otworu jest jeszcze kwadratowe wycięcie na rancie tego mocowania. Zamontowałem tym wycięciem w stronę silnika i już nie trzeszczy.
    Zastanawiam się, czy tak ma być. Czy te wycięcie ma być skierowane idealnie pod kątem prostym względem kierunku jazdy? Przydało by się jakieś zdjęcie...

Ok, nie wiem czy dobrze zrobiłem, ale w dolnym kielichu znalazłem znacznik-otwór. Jest skierowany "na zewnątrz" pojazdu. W górnym kielichu też jest podobny otwór, więc zrównałem je ze sobą w linii i wygląda, że jest ok.. Ale pewności nie mam...

Comment

Mam pytanie. Jestem zainteresowany kupnem tego Civica W komorze silnika kielich (na zdjęciu, po lewej stronie) na łączeniu jest silikon. Widać, że było coś robione. Co to może oznaczać. https://tufotki.pl/6SRNf A tak w ogule to co o niej sądzicie.
      Last edited by Mariusz1; 30-07-2016, 09:39.

Comment

Jesteś zainteresowany kupnem MOJEGO civica? Fajnie, zapraszam na priv
        Zamieszczone przez Mariusz1 Zobacz posta
        Co to może oznaczać. https://tufotki.pl/6SRNf
        ano może oznaczać, że to galeria z jakiegoś ogłoszenia.
        Co sądzimy? Sądzimy że z lenistwa piszesz byle co byle gdzie.

Comment

Working...
        X