Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana przednich amortyzatorów- szacowanie kosztów.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wymiana przednich amortyzatorów- szacowanie kosztów.

Witam!
    Posiadam Hondę Civic Sport 1,7CTDI 2005r 3D.
    Ostatnio w ASO wyszło że mam lewy amor rozwalony więc trzeba by wymienić oba, nie pamietam kosztów w ASO ale pewnie sporo a taka przeciętna cena ile by wynosiła u normalnego mechanika?
    Niech ktoś zapoda link do moich amortyzatorów jakie tam są bo nie wiem. A także koszty naprawy opcjonalnie wszystkich poszcególnych części wymienianych przy amortyzatorach.

Ja ostatnio wymieniałem w 1.7 CTDi 5d i takie miałem ceny amorów.
    341311-2szt - 356 zł
    331010 - 1szt - 328zł
    331011 - 1szt - 328zł
    Mocowanie amora przód:
    SM5403-98zł
    osłona z odbojem 60zł za komplet Monroe
    wymiana 50zł za każde koło.

Comment

Poczytaj choćby info w tym wątku:
      Cześć, Muszę dość pilnie niestety kupić nowe amortyzatory. Czy moglibyście polecić jakieś? Znalazłem Kayaba ale niestety jest to koszt 590zl za sztukę w inter-cars. Czy polecacie jakieś z niższej półki cenowej? Jeśli tak to gdzie to można nabyć? W inter cars wybór jest niestety dziwnie ograniczony do monroe i kayabe... Pozdrawiam.

z tego co czytam i słyszę to ludzie decydują się raczej na Kayaby i Monroe, innych chyba nie warto zakładać i ryzykować, no chyba, że ktoś ma inne i są ok, to może się pochwali.
      pozdr

Comment

Szybkie pytanie: zauważyłem że pod maską z otworu w którym jest przykręcony trzpień amortyzatora wychodzi mi guma. A raczej coś gumopodobnego.. łatwo się rozrywa i klei się do palców. Wygląda mi to na poduszkę amortyzatora, choć nigdy nie widziałem jej na oczy. Nie wydaje mi się, że to ma mieć taką.. "konsystencję". Wygląda to jakby guma została potraktowana jakimś rozpuszczalnikiem. Zastanawiam się.. jak bardzo spieszyć się z wymianą tego? Czy to się wymienia parami? A może parami z całym łożyskiem?

Comment

Mam chyba to samo guma na amortyzatorze jednym jest ok ale na drugim jest rozerwana i lata luzno nie wiec czy to wymieniac czy nie...agolnie chyba caly amortyzator mam walniety wiec pewnie jak cos to i tak bede wymienial .

Comment

Ok, myślę, że wymienię obydwa komplety. Mam prośbę: pomożecie mi wybrać odpowiednie części? Zastanawiałem się nad tym:

Zastanawiam się tylko dlaczego jest opisany jako "Zestaw naprawczy"
            Tutaj https://www.motointegrator.pl/produk...-kayaba-sm5403 ten sam (tak mi się wydaje) zestaw kosztuje duzo więcej i nic nie piszą o zestawie naprawczym.

Poza tym inne zestawy są różne dla strony lewej i prawej a tu nie ma rozróżnienia.
            Mój samochód do Civic EU8 1.6 5D z 2001

Comment

Working...
            X