Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

łożysko Civic 2001 VTEC

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• łożysko Civic 2001 VTEC

Hej, mam do wymiany lozysko (prawy przod), i teraz pytanie, czy sobie poradze sam, tzn. Jestem pewien, ze to lozysko (pojechalem do servisu Hondy aby sie upewnic). Tam mi z checia wymienia ale to koszt ok. 200 funtow wiec sie zastanawiam czy nie kupic lozyska i samemu wymienic. Ktos wymienial w tym modelu ??? Jesli tak to jakas mala instrukcja/ wskazowki ?

PS. ABS tam tez jest, robi to roznice ?

Masz service manuale, że tak na początek zapytam ?
    Bo warto by było podejrzeć nawet przy robocie, miał byś prościej.

Jak nie masz to podrzuć mi swojego maila na priv albo wpisz tu, już mam coś odpowiedniego dla Ciebie.

Comment

Wielkie dzieki, mam manuale. Z tego manuala wynika ze musze miec jakies specjalne narzedzia. Pytalem sie w sklepie i oni sprzedaja "zestwy" lozysk, ale co w nich jest to nie mam pojecia.

Co z tymi narzedziami ? poza tym tam tez jast napisane ze potrzebna jest prasa hydrauliczna aby wyjac lozysko ? zakladam, ze to jakas reczna, ale no to chyba nie kazdy ma w domu, nie ?

Comment

ok ,dzieki popatrze. A tak przy okazji glupie pytanie, co sie stanie lub moze stac jak bede na walnienym lozysku jezdzil ?

Comment

Będzie huczeć,mielić,będzie większy opór koła a i tak będziesz musiał je wymienić.

Comment

acha, to nie brzmi bardzo niebezpiecznie, spodziewalem sie czegos jak kolo odpadnie, cos sie bardzo zniszczy itp. Pytam, bo cienko z budzetem ostatnio, a jezdzic musze.

Comment

btw. z tych manuali wynika ze, przy wyjeciu lozyska wymagana jest duza sila, tzn. ze bez jakis narzedzi hydraulicznych sie nie dam rady, czy zwykly mlotek wystarczy (walac w lozysko dopuki nie wyjdzie) ?

Comment

Odgrzewam kotleta. Mogę prosić o manual i info co do numeru części i wymaganych narzędzi ?

Domyślam się, że potrzebuję imadło i ściągacz do łożysk.

SKF będzie ok ? https://allegro.pl/skf-lozysko-kola-...tml#tabsAnchor

Z góry dzięki.

Comment

Working...
                X