Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

trzeszczenie w zawieszeniu przy zawracaniu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• trzeszczenie w zawieszeniu przy zawracaniu

Witam wszystkich. Dziwna sprawa dotyczy civica z 2003 roku 3 d 1,4 benz.
    Przyostrym skrecie np. 90 stopni i prędkości ok 40 km przy mniejszej brak objawów slychac dziwne tarcie. Cieżko mi zlokalizować gdzie. Wymieniłem sworznie, lozysko koła bo taka była diagnoza mechanika, tarcze klocki byłem na szarpakach i ..... Niby wszystko ok. Fizycznie nie ma żadnych śladów tarcia jak zdejmie koło ale przy skrecie czy to w lewo czy w prawo cos gdzieś trze i nie mam pomysłu co. Proszę o pomoc. Z góry dzieki

Witaj. Na poczatek polecam zapoznanie sie z regulaminem! Prosze rowniez o nietworzenie tego samego watku w roznych dzialach. Takze raz jeszcze zapraszam do lektury regulaminu. Pozdrawiam Cris PS. Zdublowany watek usunalem.
    Last edited by Crisownik; 18-03-2014, 07:37.

Coś podobnego działo się w moim Civicu po wymianie opon. Okazało się, że przy wymianie opon mechanik nieznacznie zmienił położenie takiej osłony (chyba plastikowej) przy tarczy hamulcowej. Wystarczyło ją lekko odgiąć (przywrócić do położenia pierwotnego) i wszystko wróciło do normy.

Comment

To na pewno nie ta osłona tarczy. Nie jestem pewien czy to cos z przodu czy z tylu. Ale jest mega wkurzające i boje sie ze moze cos w najmniej odpowiednim momencie wydarzyć. Pozdrawiam.

Comment

A nie piszczy ci czasem maglownica? To taki dziwny dzwiek trzeba nasmarować spec smarem pod gumami. Temat oklepany szukaj.

Comment

Working...
        X