Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem 2 tygodnie po wymianie amortyzatorów z przodu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Problem 2 tygodnie po wymianie amortyzatorów z przodu

Witam,
    Tak jak napisałem w temacie niecałe 2 tygodnie temu wymieniłem amortyzatory z przodu na kayaby. Następnie pojechałem na geometrię, a dzisiaj jeżdżąc po mieście słyszałem dziwne stuki głównie gdy wpadałem w dziury albo przy wjeździe na krawężniki. Zajrzałem teraz wieczorem pod nadkole i zauważyłem tylko, że ta przedostatnia nawijka sprężyny u góry dotyka końca sprężyny ( zdj. poniżej ale niestety się odwróciło w jakiś cudowny sposób). Czy wina leży po stronie nie wymienionych sprężyn czy poprostu musi się to wszystko jeszcze ułożyć na swoim miejscu? Proszę o poradę

20131117_220940.jpg

Może, tak jak ja, za słabo dokręciłeś zwrotnicę? Otwory są większe od śrub i służą do regulacji kąta pochylenia i jeśli nie skręci się tego naprawdę na chama to może stukać głównie przy gwałtownych i ostrych skrętach lub przy wjeżdżaniu na krawężniki.

Comment

A która to jest śruba od zwrotnicy?

Comment

To są dwie śruby koło zaczepu przewodu hamulcowego na amortyzatorze (śruba 13)

którymi mocujesz amortyzator do zwrotnicy (1)

Zaznaczam, że to był powód stukania u mnie. Wymieniałem półośkę i musiałem odkręcić zwrotnicę.
        Last edited by tomq; 20-11-2013, 06:38.

Comment

Ok dzięki za rade. Spróbuję je dokrecic i zobaczymy czy cos to pomoże. W ostateczności czeka mnie mechanik

Comment

Working...
          X