Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Drżenie auta (jak wjazd na tarkę) przy skręcie w prawo.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Drżenie auta (jak wjazd na tarkę) przy skręcie w prawo.

Witam.

Mam spory problem z moją Hondzinką.
    Przy skręcie w prawo i jednoczesnym wciśnięciu gazu pojawia się drżenie samochodu odczuwalne przez kierowcę i pasażera.
    Coś jakby wjazd jednym kołem na tarkę.
    Przechodzi to to przy większych prędkościach i mam dziwne wrażenie, że również przy większym obciążeniu.
    Dzisiaj mechanior stwierdził, że może to być przegub a ja nieszczególnie mam ochotę wywalać kolejne 300 pln za części i pewnie kilkadziesiąt pln za robociznę.
    Macie jakieś konkluzje czas mnie nagli a w piątek rano robię wypad samochodzikiem za Bałtyk... i jest stresik...

W sumie drży też na prostym odcinku lecz nie tak mocno ... nie wiem czy ryzykować wyjazd czy kombinować z wymianą przegubu.
    Last edited by pain; 28-08-2012, 19:44.

Ja bym podjechał do kogoś kumatego żeby rzucił okiem co tam się może dziec niedobrego... Bo podejrzewam ze mechanik powiedział ci ze to przegub na podstawie opisu problem.

wiesz nikt nie ma ochoty wydawać kasy na mechaników i części... ale bezpieczeństwo chyba ważniejsze.

A auto masz od dawna? Bo na forum nowy jesteś czy tak już było jak kopiłeś czy zaczęło się to dziać już po jakimś czasie?
    The 1st. - EJ9
    The 2nd. - ES7
    The 3rd. - FD7
    The 4th. - CU2
    ------------------------------------------------------------------

Comment

No właśnie niby byłem u kogoś kumatego. Poprzedni kumaty twierdził, ze to łożysko na amorku. Po wymianie dalej to samo.
      Samochód tak robił od zakupu. A mechanicy jeździli samochodzikiem sami żeby zaczaić o co cho.

Comment

Poszukaj na forum w dziale Sklepy warsztaty albo zaprzyjaznione warsztaty. Moze bedzie w Twojej okolicy ktos godny odwiedzenia.

a tak btw to gdzie stacjonujesz?
        The 1st. - EJ9
        The 2nd. - ES7
        The 3rd. - FD7
        The 4th. - CU2

Comment

Teraz już nie zdążę w piątek spadam do Finlandii.
          Jak wrócę w październiku to się ogarnę.

Comment

Working...
          X