muszę wymienić przednie tuleje wahacza przedniego, ale dostępne są albo yamato albo nok albo rbi, na które wszyscy narzekają, że roku nie wytrzymują, a nigdzie nie mogę znaleźć tulei 555 albo dokuji z opini nieco lepsze, chyba ze ktoś z Was ma dostęp do OEM z ASO w rozsądnej cenie?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
tuleje wahacza- gdzie kupić?
Collapse
X
-
sa 2 duze z przodu i 2 mniejsze z tylu czyli po 2 na strone..ale moze byc problem z ich zdemontowaniem lubia sie zapiekac sruby w tuleji i to na dobreja musialem dorobic srube bo moj mechanik takowej nie posiadal .. w sumie 4godz. pracy , gdyby nie ta jedna ktora nie dala sie wyjac z wahacza byloby duzo szybciej.
Comment
-
ja kupiłem tylko te 2 duże z przodu febi-bilstein po 60zł szt., tyle, że błędem była sugestia mechanika, że wystarczy wymienić tylko te 2, więc nie róbcie tego błędu i wymieniajcie wszystko od razu, potwierdzam także, że śruby się zapiekają i jest dużo bardziej problematycznie jeśli nie zrobi się tak, jak doradza austin84
Comment
-
Zamieszczone przez lucasskywalker Zobacz posta...tyle, że błędem była sugestia mechanika, że wystarczy wymienić tylko te 2, więc nie róbcie tego błędu i wymieniajcie wszystko od razu...
Mechanik w ASO powiedział, że w przednich wahaczach tylko tuleja dolna mocowana pionowo ulega uszkodzenia, druga raczej się nie zdarza, żeby trzeba było wymieniać.
Czy śruba 14x91 musi być jakaś specjalna? Czy mogę ją kupić gdziekolwiek?Civic 1,7 ctdi, 2003 r.
Comment
-
Panowie, mam pytanko. Kupiłem komplet tulei wahacza przedniego firmy TRW i na tych przednich, dużych, poziomych, bez kołnierza zamiast strzałki wskazującej kierunek jest podziałka: trzy kreski opisane kolejno 10,11,12. Wygląda jak podziałka na kątowniku. Zastanawiam się teraz jak to zamontować. Do czego służy owa podziałka? Powinienem wprasowywać ustawione wg środkowej kreski?
Comment
-
Witam,
Poszukuje tylnej lewej dużej tulei (tej najbliżej przodu) sedan 2003. Stąd pytania.
- gdzie można dostać,
- czy podejda z innego nadwozia?
Dokładnie chodzi mi o tą pod śruba nr 29
B__2900.jpg
Comment
-
Ja kupowałem do siebie tuleje tutaj: https://jdmshop.eu Jak moich nie było to napisałem na maila i zaraz się pojawiły.
Comment
Comment