Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

tuleje wahacza- gdzie kupić?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• tuleje wahacza- gdzie kupić?

muszę wymienić przednie tuleje wahacza przedniego, ale dostępne są albo yamato albo nok albo rbi, na które wszyscy narzekają, że roku nie wytrzymują, a nigdzie nie mogę znaleźć tulei 555 albo dokuji z opini nieco lepsze, chyba ze ktoś z Was ma dostęp do OEM z ASO w rozsądnej cenie?
    VIII Sport 1.8 5D i-vtec 2008 black
    poprzednio: VIIgen ES 1.6 16V Vtec 2002r. Silver
    Vgen LSi 1.5 16V 1995r. Tahitian Green Pearl

Jakie są ceny tulej?

Comment

witam ja kupilem za 124zl. komplet tj.4szt. firma nok.

Comment

A nie ma tam przypadkiem 6szt?

Comment

sa 2 duze z przodu i 2 mniejsze z tylu czyli po 2 na strone..ale moze byc problem z ich zdemontowaniem lubia sie zapiekac sruby w tuleji i to na dobre ja musialem dorobic srube bo moj mechanik takowej nie posiadal .. w sumie 4godz. pracy , gdyby nie ta jedna ktora nie dala sie wyjac z wahacza byloby duzo szybciej.

Comment

mnie tez czeka wymiana tulejek wachacza przód tych mocowanych pionowo. dzwoniłem do ASO Hondy i maja po 71 zł/szt

Comment

Mi tylne wycenili po 99zł za sztukę...

Comment

Właśnie wróciłem Z ASO Honda i zapłaciłem za 2 tuleje 140zł.

Comment

Zgadzam sie z ralfem - byłem w ASO Katowice, kosz 1 tulei przód (dolną z pionową osią otworu) to 70zł x2 =140 firmy Yamashita. Do tego od razu policzyli kosz 4 śrub 14x91 (zazwyczaj trzeba je ciąć). Kosz 1 śruby 22 zł ! Szok

Comment

ja kupiłem tylko te 2 duże z przodu febi-bilstein po 60zł szt., tyle, że błędem była sugestia mechanika, że wystarczy wymienić tylko te 2, więc nie róbcie tego błędu i wymieniajcie wszystko od razu, potwierdzam także, że śruby się zapiekają i jest dużo bardziej problematycznie jeśli nie zrobi się tak, jak doradza austin84

Comment

Zamieszczone przez lucasskywalker Zobacz posta
                      ...tyle, że błędem była sugestia mechanika, że wystarczy wymienić tylko te 2, więc nie róbcie tego błędu i wymieniajcie wszystko od razu...
                      Wszystko, czyli przód i tył?
                      Mechanik w ASO powiedział, że w przednich wahaczach tylko tuleja dolna mocowana pionowo ulega uszkodzenia, druga raczej się nie zdarza, żeby trzeba było wymieniać.
                      Czy śruba 14x91 musi być jakaś specjalna? Czy mogę ją kupić gdziekolwiek?
                      Civic 1,7 ctdi, 2003 r.

Comment

Panowie, mam pytanko. Kupiłem komplet tulei wahacza przedniego firmy TRW i na tych przednich, dużych, poziomych, bez kołnierza zamiast strzałki wskazującej kierunek jest podziałka: trzy kreski opisane kolejno 10,11,12. Wygląda jak podziałka na kątowniku. Zastanawiam się teraz jak to zamontować. Do czego służy owa podziałka? Powinienem wprasowywać ustawione wg środkowej kreski?

Comment

założ je tak jak stare sa wprasowane tak będzie najpewniej

Comment

Witam,
                            Poszukuje tylnej lewej dużej tulei (tej najbliżej przodu) sedan 2003. Stąd pytania.
                            - gdzie można dostać,
                            - czy podejda z innego nadwozia?

Dokładnie chodzi mi o tą pod śruba nr 29
                            B__2900.jpg
                            Last edited by Macias84; 30-06-2015, 13:45. Powód: schemat

Comment

Ja kupowałem do siebie tuleje tutaj: https://jdmshop.eu Jak moich nie było to napisałem na maila i zaraz się pojawiły.

Comment

Working...
                              X