Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

osłona katalizatora

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• osłona katalizatora

witam,

w mej hondzie pojawil sie maly problem a mianowicie oslona katalizatore juz jest na wymarciu to znaczy zerdzewiala,probowalem ja przykrecac ale na marne rdza jest wszedzi na niej,denerwuje mnie to ze brzeczy na wolnych obrotach,co powinien zrobic ,zdjac ja wogole czy dokupic nowa,ale gdzie ...w hondzie ten kawelek blachy kosztuje 400 zlotych,troche drogo

Hej,

Tez tak mialem, brzeczala i ja w koncu zdjalem.
    Oslona jest tylko po to, zeby sie sucha trawa liscie nie zapalily od goracego katalizatora.
    Wiec jesli nie parkujesz w lesie lub jakims polu to mozesz spokojnie ja zdjac i zapomniec o tym.

Pozdr.

Comment

osłona katalizatora jak i osłona tłumika środkowego normalne rze brzęczy po 6 latach. Wycinasz wywalasz i zapominasz o sprawie.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

U mnie zardzewiała przy jednej ze śrub mocujących i również brzęczało. Dwie prowizoryczne "obrączki" z drutu pomogły idealnie
        sigpic

Comment

U mnie było to samo zardzewiała i już zwisła ale ją oderwalem ))))

Comment

mozna sobie dorobic z blachy ocynkowanej

Comment

osłona katalizatora nie tylko ochrania trawy przed zapaleniem ale też przed szokiem termicznym jak wpadniesz w kałuże, a po wycięciu katalizatora nei ma żadnych nieprzyjemnych niespodzianek ?? na przeglądzie technicznym, głośniej ciszej pracuje, komputer nie głupieje ??

Comment

Zamieszczone przez kristo1,7 Zobacz posta
                osłona katalizatora nie tylko ochrania trawy przed zapaleniem ale też przed szokiem termicznym jak wpadniesz w kałuże, a po wycięciu katalizatora nei ma żadnych nieprzyjemnych niespodzianek ?? na przeglądzie technicznym, głośniej ciszej pracuje, komputer nie głupieje ??
                1. Jesli beda sprawdzac emisje spalin na przegladzie to moga Ci nie podbic.
                2. Jest na pewno glosniej niz normalnie bo nic nie hamuje juz spalin.
                3. Bedzie bardziej czuc nie spalone paliwo.
                4. Jesli masz sonde na kacie to moga byc problemy z checkiem.
                LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
                sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

polecam zrobic tak jak Goora zakupić opaski metalowe i objąć osłone kata, u mnie pomogło

Comment

skoro tak to spróbuje naprawić ))))))) jak mi pogoda na to pozwoli )))))))

Comment

Miałem podobny problem z osłoną katalizatora, brzęczenie przy schodzeniu z wysokich obrotów.
                      W 'Carpa' polecili zakład zajmujący się wydechami przy ul. Góralskiej we Wrocławiu.
                      Dospawanie Migomatem zaczepów osłony katalizatora kosztowało 20pln i trwało 15min.

Comment

Na ebayu widziałem kata z osłonami do kupienia z Włoch.

Pot catalytique Honda Civic 1.4i 16V 1396cc 66Kw/90cv D14Z6 2/01> OFFRE USINE | Auto, moto - pièces, accessoires, Automobile : pièces et accessoires, Systèmes d'échappement et antipollution | eBay!

Nie mogę się doczytać czy przedmiot jest wraz z osłoną może ktoś dysponuje lepszą znajomością ode mnie to mógłby dopytać i dać odpowiedz na forum.
                        Last edited by Krzysztof1969; 18-05-2015, 19:26.

Comment

U mnie też brzęczała ta osłona, pękła przy tylnej prawej śrubie. Początkowo ją zdjąłem, ale założyłem na obejmę z rynny i skręciłem dwiema śrubami. Chciałem też już dorabiać sobie drugą osłonę ale kiepsko mi się blacha gięła i brzydko to wyglądało.

Comment

Mi również brzęczała osłona katalizatora, bo gdzieś na garbie ją urwałem, jak miałem glebę -50
                            Okazało się, że osłona była tak pogniła, że nadawała się tylko do śmieci. Od ok roku jeżdżę bez tej osłony i jest spokój jeśli chodzi o hałasy.
                            Na wiosnę/lato i tak planuję coś takiego i takiego oczywiście z podwójną końcówką
                            Było Honda Civic VII EU8 D16V1
                            Jest Seat Leon Cupra R310

Comment

Olewam osłonę koszt w aso to jakieś 500zł zdjąłem dziadostwo i tyle.

Krzysiek, opanuj klawiaturę, odświeżasz wpisy w których nikt nie oczekuje odpowiedzi. Pozycjonujesz stare tematy niepotrzebnie.
                              r7

Last edited by rambo7; 30-01-2017, 08:14. Powód: nie pozycjonujemy tematu bez potrzeby.

Comment

Working...
                              X