Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tłumik końcowy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Tłumik końcowy

Cześć

W mojej Hondzie Civic VII Coupe (EM2) jest do zmiany tłumik końcowy. Zastanawiałem się nad jakimś sportowym, tylko teraz pytanie czy jakikolwiek tłumik z portalów aukcyjnych da rade go wsadzić. Tłumiki takie różnią się tym od seryjnych tym, że nie mają dobranej średnicy wejścia, uchwytów montażowych oraz samą konstrukcją "rury" za puszką ( w seryjnych z tego co wiem mają one "kolanko") Czy to jest tylko kwestia zaniesienia go do montażu do dobrego wydechowca. A wydaje mi się, że zmiana na sportowy da trochę "świeżości".

zmiana na sportowy da trochę "radochy" z buczenia, mruczenia, czy co tam będzie się wydobywało - dźwięk, bo mocy nie przybędzie. Taki wydech końcowy to jedynie aspekty wizualne wygląd i odsłuchowe dźwięk.
    Zapłacisz przy tym sporo więcej. Odradzam kupowanie w necie bo to bez sensu, jak kupisz to u tłumikarza to za zakup i montaż u niego wyjdzie Cię taniej. Większość tłumikarzy ma w ofercie różne rodzaje końcowych wydechów, oczywiście nie zawsze od razu na magazynie, ale to kwestia 1 dnia. Pojeździj po rożnych warsztatach zobacz co oferują. Szkoda twojego czasu i pitolenia z szukaniem kto ci to zamontuje.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
    X