Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Uszczelka Tłumika - 1.7 CTDi

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Uszczelka Tłumika - 1.7 CTDi

Cześć,
    nie znalazłem odpowiedzi, więc pytam.

W moim Civicu Sport 1.7 cdti z 2005r wyżarło uszczelkę/gumę która mieści się pomiędzy tłumikiem środkowym a końcowym (zdjęcie poniżej).

Da się ją dokupić samą, czy jest to integralny element sprzedawany wraz z którymś z tłumików?

Przechwytywanie.JPG

nie "CDTi" ...a CTDi, niewielka pomyłka ale wyszukiwarka tematów ma problem ze znalezieniem "CDTi" - bo taki nie istnieje . poprawiłem.
    Last edited by rambo7; 01-07-2020, 12:50. Powód: edit symbolu

to nie jest guma, tylko sadza. Masz tam nieszczelność i wylatują sadze i czarne sie zrobiło. To jest banalna sprawa, każdy tłumikarz to zrobi, yyy, no nie każdy, , zrobi to taki tłumikarz co ma spawarkę.
    O co chodzi, taki co nie ma spawarki powie Ci że do wymiany jest cały element ta rura i środkowy tłumik i rura i tłumik końcowy.
    Taki tłumikarz co ma spawarkę, obetnie po 5cm przed i za kołnierzem i wstawi tam nowy kołnierz z nową plecionką i śrubami. Dlatego szukaj takiego co będzie chciało mu się ten kołnierz wymienić. Tam gumy nie ma tylko takie coś pleciona uszczelka rury wydechowej:
    Kierownik Działu Diesla

Comment

@up załóżmy że rura już jest styrana - w kolorze rudym - czy sądzisz że dobrze przyspawany kołnierz wytrzyma przy spawach dłużej niż 2 lata? Zastanawiam się jak to ugryźć u siebie, bo już mi się niedawno drugi raz urwała rura od strony tłumika końcowego x)

Comment

to musi ocenić tłumikarz, mi zrobił tak jak pokazałem, oczywiście wcześniej to opukał, macał oglądał rury i stwierdził że jest zdrowo i jest do czego spawać. To musisz zostawić fachowcowi, on Ci powie czy to jest sens robić czy całość do wymiany. Ja to od razu zaznaczyłem w rozmowie, że jak coś nie tak to ma wymieniać całość. Lubię takich fachowców co nie generują kosztów jeśli nie ma takiej konieczności.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
        X