Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana katalizatora Honda Civic VII ep1

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wymiana katalizatora Honda Civic VII ep1

Witam, po ostatniej wizycie u tłumikarza dostałem info, że pomału powinienem myśleć o wymianie katalizatora i w zasadzie reszty układu. Oryginalny jak wiadomo to sporo kasy kosztuje. Warto zakładać zamienniki? Jakie byście ewentualnie polecili?

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

A skąd diagnoza że katalizator się kończy?
    może jest tylko przytkany np. spalonym olejem. Jeżeli tak to usuń przyczynę spalania oleju silnikowego a sam katalizator wyczyść. Ja w swoim EU7 mam licznikowo 270 tyś km przejechane a myślę że = 100 tyś km więcej jest. Na lpg 140 tyś km i jak miałem problemy z katem ze względu na spalanie oleju(błąd ECU "wydajnośc katalizatora poniżej progu"), to wymieniłem pierścienie a katalizator wyczyściłem kretem w żelu do rur.

Comment

Korozja.... Osłona już dawno odpadła a łączenie za katem to ulep rdzy. Błędów nie sypie. Tłumikarz za bardzo tego nie chciał ruszać bo niby szczelne, śladu po nakretkach nie ma, pozostaje ciąć i może coś wspawac by połączyć resztę.

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

Comment

Do puki szczelne i nie sieje błędów ECU to nic z tym nie rób. Ja mam starszy egzemplarz i korozja jest powierzchowne, nie kwalifikuje się do wymiany i myślę że twój też.

Comment

Working...
        X