Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Końcowy tłumik sportowy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Końcowy tłumik sportowy

Witam
    W mojej Hani wszystko po stronie wizualnej ok, ale brakuje mi tego charakterystycznego pomruku i planuję zakup nowego końcowego tłumika. Czy możecie coś polecić z allegro? Co sądzicie o firmie WM Sport? Civic 2002 3d 1.6
    Zapomniałem dodać że mam lpg i czy zmiana nie sprawi problemu?
    PS. na starym już konkretnie wyszła ruda i to drugi powód do zakupu
    Last edited by rafaello4422; 01-09-2013, 20:54.

Ostatnio przegladalem allegro oraz filmiki na youtube i znalazłem jeden z miłym pomrukiem:] Mianowicie tłumik Apexi n1, tu masz probkę: https://www.youtube.com/watch?v=nid8KL87ojo
    sam chce sobie taki sprawić za jakiś czas
    sigpic

Comment

Apexi N1 w oryginale oczywiscie kosztuje grube pieniadze.
      Z tego co slyszalem to WM Sport strasznie drze jape.

Sam aktualnie przerabiam temat tlumikow i zdecydowalem sie na koncowy dedykowany frimy PROEX. Fajna sprawa jest to ze wydech jest dedykowany i mozesz sobie "wybrac" jak ma brzmiec. Chodzi o to, ze robia na zamowienie i jak chcesz to dopasuja Ci charakterystyke dzwieku.

Ja chcialem akurat jak najcichszy. Tlumik mam juz w domu ale montaz dopiero w ten weekend. Wtedy bede wiedzial jak to brzmi. Cenowo tez nie ma zle. Placilem z przesylka 320PLN za nierdzewke. Aluminiowany jest tanszy.
      The 1st. - EJ9
      The 2nd. - ES7
      The 3rd. - FD7
      The 4th. - CU2
      ------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------

Comment

będę wdzięczny jeżeli wrzucisz jakiś filmik z tym wygarem
        Last edited by rafaello4422; 02-09-2013, 15:07.

Comment

Cris jak go zamontujesz podziel sie wrazeniami bo tez szukam dobrej końcówki ale dopiero na poźną jesień albo wiosne
          sigpic

Comment

Ja wczoraj wymieniłem tłumik w EU7 na taki z Type-R EP3 - koszt niecałe 4 stówki za tłumik oryginalny i nowy (przynajmniej tak wygląda). Pasował prawie idealnie. Konieczne było przełożenie (przespawanie/przeklejenie) starej flanszy, gdyż ta w EP3 jest większa (rozstaw śrub jest szerszy o ok. 2 cm). Wieszaki sa takie same. Jedynie co to końcówki tłumika są teraz głębiej schowane pod zderzakiem gdyż EU7 5D jest chyba dłuższa od EP3 3D. Z tego powodu konieczne też było lekkie podszlifowanie krawędzi zderzaka w okolicy prawej końcówki. W zasadzie robota majsterkowa. Całość wygląda - wg mnie - całkiem dobrze i brzmi nieźle.
            IMG_20141031_064414%u00252B%u002528Copy%u002529.jpg
            Załączone pliki

Comment

Working...
            X