Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Układ wydechowy Civic coupe EM 2 automat USA

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Czemu chcesz wstawiać uniwersalną Denso za 160-180 kiedy dedykowana do Twojego silnika Denso DOX-0121 kosztuje dokładnie tyle samo ?
    Nie wiem co to za moduł ale na obudowie może mieć numer części i producenta. Jeśli znajdziesz te dane to poszperamy co to za cudo. Może masz gdzieś nitro ukryte ?
    Co do gaśnięcia: wygląda jakby go zalewało albo jak wcześniej pisałem masz coś w wydechu. Pracuje na wolnych obrotach ale szybki wzrost ciśnienia w wydechowym go dławi.
    Zrób co zaplanowałeś i zobaczysz jaki efekt. Przemyśl też tę uniwersalną sondę do innego silnika w cenie sondy dokładnie do Twojego, bo tego absolutnie nie pojmuję.
    Pzdr.

Comment

Co do tego gaśnięcia to nie wiem. Bo zgaśnie to go odpalę ale już gaśnie wtedy cały czas. Jak przytrzymam gaz noga tak na 1000 obrotów to chodzi i nie gaśnie , puszcze pedał gazu i odnowa muszę go odpalać. To mnie dziwi czemu tak się dzieje. Poza tym na wolnych obrotach troszkę rzuca silnikiem - szarpie jakby coś było nie tak.
      Co do sądy, to faktycznie masz racje. Ja pisałem do 6 sklepów emaila i w 2 mi odpowiedzieli jeden ngk za 375 zł + wysyłka drugi właśnie tą DENSO polecono za 180 + wysyłka
      Pozdrawiam
      I dzięki za wsparcie merytoryczne

Autko już działa, nie gaśnie. Problem chyba był z silniczkiem biegu jałowego. Przyczyny nie moge ustalić co dokładnie było problemem. Ale rozebrałem całą przepustnice, wymieniłem filtr powietrza ( chyba orginał siedział Made in Israel ) świece chyba też są orginały seryjne. Szczotka drucianą je przeczyściłem. I co najważniejsze razem z tatą podłaczaliśmy przewodu układu chłodzenia do krokowego ( przetem po odłączeniu przewodów okazało się że nie było w nim płynu chłodzącego ) - ja dmuchałem w chłodnice a tata czekał i założył przewód gdy z obu rurek poszedł płyn przez silniczek krokowy. Odpaliłem auto nagrzałem i przeszło mu. Ponadto obroty w biegu jałowym spadły do 700-800 obrotów/min.

Pozdrawiam wszystkich i Życze ciępłych Świąt
      Ja jeszcze haniu polutuje emulator 2 sondy lambda pod choinkę. Może zgaśnie ten cheake.

I urządziłęm sobię święta. Polutowałem ten emulator wpiełem bez niego autko chodziło, wpiełem emulator wykasowałem błędy. Po paru minutach autko zaczeło gasnąć i zgasło na amen. Odpiełem ten wynalazek i niestety nie pali. Podpiełem sie pod OBDII kompem łączy mi się i zero błędów lecz gdy chce ja odapilć na podłączonym interfejsie to on gubi łączność.
      Cheake engine po przekeceniu kluczyków pali się cały czas, gasną wszystkie kontrolki a on się świeci, po jakimść czasie mignie 5 razy i gaśnie. Ale auto nie pali. Jak się na cheak engine uruchomi rozrusznik to gaśnie lampka ale autko nie pali.
      Iskra na świecach jest
      Wątek z problemem odpalenia auta przeniesiony do innego działu.
      Dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Pozdrawiam
      Temat zakończony
      Last edited by michal031987; 28-12-2012, 11:06.

Comment

Working...
      X