Potrzebuje pomocy. Kupiłem okazyjnie hondę civic coupe automat z USA dla dziewczyny. Na kompie świecił mi się cheak. Myślałem ze to jakiś mały błąd będzie bo już 3 hondy kupiłem w ciągu 5 lat z cheakem - accorda VI i civic V i VI, i wszystkie jeżdzą - ale tą pokaleczono. Zamówiłem sobie kabel do OBD II ale z ciekawości pojechałem na kanał. I znalazła się przyczyna błędu na kompie - auto gaśnie na wolnych obrotach gdy ssanie się już wyłączy, a w automacie nie da się tak jeździć.
Poprzedni właściciel wyciął cały katalizator i obciął sondę za katalizatorem.
Moje pytanie jest następujące, co zrobić by się pozbyć problemu z błędem. Myślałem żeby złożyć emulator sondy, ale w aucie jest 4 przewodowa , emualatorem oszukam jedynie sygnał ale cheak zostanie bo będzie błąd grzałki 2 sondy. A na allegro ciężko znaleźć katalizator w dobrym stanie i za rozsądne pieniążki do EM2 1,7 d17A2.
Czy podejdzie katalizator od d16v1 z wyglądu jest podobny tylko ma sondę inną bo według katalogu 1,6 miał sondę OZA501-H20 - 0045 a w 1,7 jest OZA669EE11 - 7971
Poprzedni właściciel wyciął cały katalizator i obciął sondę za katalizatorem.
Moje pytanie jest następujące, co zrobić by się pozbyć problemu z błędem. Myślałem żeby złożyć emulator sondy, ale w aucie jest 4 przewodowa , emualatorem oszukam jedynie sygnał ale cheak zostanie bo będzie błąd grzałki 2 sondy. A na allegro ciężko znaleźć katalizator w dobrym stanie i za rozsądne pieniążki do EM2 1,7 d17A2.
Czy podejdzie katalizator od d16v1 z wyglądu jest podobny tylko ma sondę inną bo według katalogu 1,6 miał sondę OZA501-H20 - 0045 a w 1,7 jest OZA669EE11 - 7971
Comment