Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przy 125km/h straszne buczenie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Przy 125km/h straszne buczenie

Witam wszystkich i juz opisuje moj problem.Honda 1.4 3 drzwiowa z pakietem sport,rocznik 2002.Przy jezdzie na trasie z predkoscia okolo 125 zaczyna strasznie buczec (cholera wie co).Lozyska troszke bucza ale mam juz nowe zamowieone i beda lada dzien zmienione,przy wcisnieciu sprzegla i spodnieciu obrotow na jalowe buczenie natychmiast mija.inna sprawa ze to tylko zalezy od predkosci poniewaz przy podobnych obrotach na innych biegach nie wystepuje to.Prosze o rade co to moze byc? tlumik ,jakas oslona w wibracje wpada czy co?a moze cos ze skrzynia?.Pozdrawiam 3 city i reszte

ja bym skupił sie najpierw na wymianie łożysk co zamówiłes ale jak piszesz że jak wrzucasz na luz buczenie znika to wskazywałoby to na skrzynie moim zdaniem

Comment

Na nizszych biegach nie buczy tak,moze oslona katalizatora albo tlumik w wibracje wpada jak jest na obrotach przy tej predkosci

Comment

sprawdź tą osłonę na kanale mój jeden znajomy miał taki problem kupił opaskę metalową i ścisnął tą opaska oslone do katalizatora i było ok

Comment

A buczy przy otwartych oknach czy zamkniętych? Ja bym obstawiał powietrze. Jak przy otwartych buczy to po prostu ten typ tak ma. Jak przy zamkniętych też buczy to sprawdź plastikowe osłony pod silnikiem i przednią częścią samochodu.

Comment

Working...
          X